Lady Diana og hendes to sønner, prins William og prins Harry, stak af fra problematisk ægteskab og paparazzier.

Lady Diana havde det ikke nemt. Ud ad til skulle hun opretholde facaden om det perfekte ægteskab, og samtidig skulle hun balancere på den piedestal, som ikke kun de mest royale briter placerede hende på.

Som historien senere viste havde ægteskabet en bagside og hun trivedes ikke lige godt med at være i centrum. Ikke mindst fordi det gjorde hende til et eftertragtet bytte for paparazzier.

LÆS OGSÅ: Prinesse Diana hadede aftener med svigermor

I slutningen af 80’erne var krisen åbenlys, og i begyndelsen af 90’erne lå skilsmissen i kortene. Her, hvor alt så mest sort ud, søgte daværende prinsesse Diana ly uden for Storbritannien. Sammen med sine sønner skjulte hun sig i et hus i Colorado. Ejet af Hollywood-stjernen Kurt Russell og hans kone, Goldie Hawn.

SE BILLEDET: Uhyggelig selfie: Spøger det hos Jessica Alba?

Det afslører skuespilleren i talkshowet The Late Late Show with James Corden, hvor han egentligt skulle promovere biografaktuelle ”The Hateful Eight”, men blev spurgt ind til den mulige royale gæst tilbage i starten af 1990’erne.

»Jeg mødte hende - med prins Charles - i forbindelse med premieren på Backdraft (i 1991, red.). Jeg sad imellem dem. Det var faktisk meget spændende på det tidspunkt,« forklarer Kurt Russell.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik smækker med døren: Jeg er vred

Diana valgte at betro sig til den ti år ældre amerikaner om problemerne med at bevare sit privatliv privat.

»I løbet af aftenen talte vi om paparzzier og hendes problemer med at bevæge sig rundt. Jeg sagde til hende "kom over på min ranch. Måske er det noget, som du har lyst til".«

LÆS OGSÅ: Prinsesse Dianas gravsted er gået i ét med naturen

Diana valgte senere at tage imod tilbuddet, og opholdet arrangeret gennem Dianas daværende svigerinde, hertuginden af York Sarah Ferguson, der allerede kendte Goldie Hawn.

»Goldie og Fergie kendte hinanden. De fik det arrangeret, så hun (Diana, red.) og drengene boede i vores hus,« forklarede Kurt Russell i tv-programmet.

Idyllisk og langt væk fra offentligheden. Kurt Russell og Goldie Hawns hus i Aspen i Colorado.
Idyllisk og langt væk fra offentligheden. Kurt Russell og Goldie Hawns hus i Aspen i Colorado. Foto: All Over
Vis mere

Kurt Russell forklarer at opholdet kom i stand et pænt stykke tid efter at Diana havde fået den åbne invitation, så det var formentligt efter hun og prins Charles gik fra hinanden i 1992.

»Jeg tror, at Diana havde lyst til at tilbringe tid med drengene og de var velkomne, så de kom og blev i ti dage på ranchen og hyggede sig.«

LÆS OGSÅ: Prinsesse Dianas tidligere elsker i sexskandale

Opholdet gjorde så stort et indtryk på Diana og ikke mindst mødet med Russell og Hawns husholderske Bonnie, der havde den største kontakt med de royale gæster.

»De blev meget tætte og hvert år til jul fik hun et smukt kort fra Diana,« forklarede Russell.

Artiklen er bragt i samarbejde med www.herognu.dk.