Skilsmisse og jalousi var angiveligt det, der fik en 50-årig metalarbejder fra Sjælland til at myrde sin kone og derefter tage livet af sig selv.

Jeanette og Søren Larsen var kendt og elsket som to venlige og udadvendte mennesker. Et helt almindeligt dansk ægtepar. Haven ved deres hvide familiehus på Tuse Lågevej ved Holbæk er velholdt ned til mindste detalje. Naboerne har kun gode ting at sige om parret.

- Vi har boet ved siden af dem i ti år, og vi har aldrig hørt dem skændes. De var friske og frejdige. Søde og rare mennesker, siger Kirsten Sørensen, der har været nabo til parret i ti år.

Parret deltog hvert år i skiturene, der blev afholdt af advokatfirmaet Advodan i Holbæk, hvor Jeanette Perret-Gentil Larsen arbejdede som advokatsekretær.

Men noget gik galt mellem Jeanette og Søren. Helt galt.

Fundet af familiemedlem

Onsdag eftermiddag kom et familiemedlem på besøg og fandt 49-årige Jeanette død. Familiemedlemmet ringede straks til politiet, og kort efter blev den lille vej med kun tre huse badet i et blåt lys.

I huset konstaterede politiet, at Jeanette Larsens mand Søren Larsen også lå død i huset.

- Vi handler ud fra, at der er tale om en familietragedie, hvor manden har dræbt kvinden og derefter sig selv, siger politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi Ove Pedersen.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at præcisere, hvordan den formodede drabsmand Søren Larsen har dræbt sin hustru og sig selv. Ligene er bragt til Retsmedicinsk Institut på Rigshospitalet i København. Der er planlagt en obduktion på mandag, som skal klarlægge dødsårsag og drabsmåde.

Lå i skilsmisse

I huset fandt politiet en form for afskedsbrev, som Søren Larsen angiveligt har skrevet, før han tog livet af først sin kone og siden sig selv.

Politiet ønsker dog ikke at udtale sig om motivet til forbrydelsen.

Flere kilder tæt på parret oplyser til BT, at parret for nylig havde indledt en proces, der skulle resultere i skilsmisse. Forholdet blev yderligere belastet, da Søren Henrik Larsen for nylig fik informationer om sin kone, der gjorde ham jaloux.

50-årige Søren Henrik Larsen arbejdede med at klippe jern i et firma på Fyn. 49-årige Jeanette Larsen arbejdede som advokatsekretær hos Advodan, hvor hun primært tog sig af inkasso-sager.

Jeanette arbejdede der i 15 år og havde altid Søren med, når Advodan afholdte de årlige skiture for ansatte og deres ægtefæller.

Kolleger i chok

Hendes kolleger og hendes chef Steen Marslew er i chok over, at Søren kunne finde på at tage hendes og sit eget liv.

- Vi er alle sammen dybt bevægede og i dyb sorg. Jeg kendte både Jeanette og Søren som to dejlige mennesker. Det er ikke den Søren, vi kender, der har gjort det. Det er et menneske, der er blevet drevet derud, hvor han ikke længere er sig selv, og ikke længere tænker rationelt, siger Steen Marslew, der er direktør og advokat i Advodan i Holbæk.

Jeanette og Søren Larsen efterlader sig en 25-årig datter, der arbejder og studerer i København.

På Tuse Lågevej står parrets tre biler stadig parkeret i indkørslen.

På en lille terrasse med markudsigt står der - næsten som et symbol - to tomme havestole.