Hele formiddagen har politiet ledt efter den mistænkte gerningsmand til nattens voldtægt på Roskilde Festival. Nu har han selv kontaktet politiet.

Den cirka 20-årige mand, der er mistænkt for at have voldtaget en 15-årig pige natten mellem onsdag og torsdag, har for kort tid siden ringet til politiet. Det sker efter at blandt andre B.T.s udsendte reporter fandt frem til den mistænktes lejr på festivalen. I en officiel meddelelse skriver Midtsjællands politi:

- Han ringede til politiet, da han på Roskilde Festivalen kunne mærke, at 'jorden begyndte at brænde under ham', grundet politiets søgen efter gerningsmanden og journalisters research i campingområdet.

Den mistænkte boede ifølge det 15-årige offers veninder i en lejr lige ved siden af pigernes. Han var iført en leopardkjole, som gjorde det nemt for andre festivalgængere at udpege den mistænktes lejr over for B.Ts reporter. De meget berusede mænd lejren var ikke interesserede i at tale med pressen. Gruppen på 15 mænd i slutningen af 20'erne blev aggresive og truende overfor journalisten.

Manden erkender at have haft sex med pigen, men nægter sig skyldig i voldtægt. Derudover fortæller politiet, at de ikke umiddelbart vil begynde at føre skærpet tilsyn i området, hvor voldtægten fandt sted. Heller ikke festivalledelsen vil sætte ekstra kræfter ind i området.

- Men det er klart, at når sådan noget her sker, så skærpes både min og medarbejdernes agtpågivenhed. Vi har meget personale på pladsen, som patruljerer i døgndrift, og alle er udstyret med radioer, så de kan tilkalde øjeblikkelig assistance, siger Henrik Bondo Nielsen, som har ansvaret for sikkerheden på Roskilde Festivalen.

Han understreger, at der vil blive gjort alt for at undgå lignende situationer.

- Vi vil ikke have sådan noget her. Det er så forbandet, siger han.