Vanrøgtede dyr får lov til at blive hos ejeren, fordi det er for dyrt at fjerne dem.

Politiet tøver med at fjerne dyr, der lider, mens efterforskningen i grove dyreværnssager står på. Ofte ender ordensmagten med at hænge på regningen for, at andre skal passe de fjernede dyr, og det rammer politiets i forvejen slukne pengekasse hårdt.

- Økonomien kan godt spille en rolle, når vi tænker på at fjerne dyrene. Ofte bliver vi tvunget til at lægge pengene ud, og vi har rigtig dårlig erfaring med at få dem igen, siger politiassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi Per Jacobsen til bt.dk.

Som B.T. skrev tirsdag, er det ikke unormalt, at grove dyreværnssager er over to år undervejs, før der er en afgørelse ved domstolene. Derfor er det heller ikke småpenge, som politiet ender med at skulle betale.

I øjeblikket har Midt- og Vestsjællands Politi ti heste, der har været fjernet fra deres ejer i over et år, da ejeren trods flere påbud ikke formår at passe forsvarligt på dem. Det har indtil videre kostet politiet over 350.000 kr. at have hestene opstaldet hos et andet stutteriet. Penge, der ikke er afsat i budgettet.

-Pengene til at fjerne dyr skal tages fra vores almindelige driftsbudget, siger økonomichef ved Midt- og Vestsjællands Politi Jens Lund Andersen, der indrømmer, at sagen ikke ligefrem hjælper på kredsens økonomi.

Andre politikredse i Danmark oplyser alle til bt.dk, at det er meget dyrt at fjerne mishandlede dyr, og de sjældent ser pengene igen.

Men det er ikke kun politiets lyst til at fjerne mishandlede dyr, der er problem. Politiet er også langsomme til at reagere i grove dyreværnssager.

- Der er store problemer med politiets manglende ressourcer og manglende prioritering i dyreværnssage, siger dyreværnsinspektør ved Dyrens Beskyttelse, Jens Svenningsen.

Men politiet mener, at de gør, hvad de kan.

- Vi gør det så hurtigt, som vi magter det. Det er ingen hemmelighed, at vi har mange sager til at ligge, men vi kan ikke arbejde hurtigere, end vi gør, siger politifuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi Fritz Damgaard.