Politiet kalder det et julemirakel, at fire mindre børn og bilens fører slap med livet i behold fra en voldsom trafikulykke på Lyngevej i Nordsjælland, hvor bilen blev kastet rundt på taget og kurede 50-75 meter.

Alle slap mirakuløst med mindre skrammer, da en kvindelig bilist omkring kl. 13.50 anden juledag kørte galt med fire børn i alderen 6-9 år i bilen på Lyngevej i retning mod Hillerød. 300 meter før Roskildevej.

Hun mistede herredømmet over bilen i en kurve og og røg ud i rabatten med først det ene hjulpar, hvorefter bilen trillede sidelæns om på taget og kurede 50-75 meter på taget på en skråning, hvorefter den blev slået op i luften af køleren og landede på hjulene igen i den modsatte kørebane.

- De slipper alle med lettere blå mærker, næseblod og småskrammer. Det er virkelig et julemirakel. Bilen er ved at køre ind i et træ, mens den kurer på taget. Det er kun få cm der adskiller den og træet, fortæller indsatsleder Jan Hedager fra Nordsjællands Politi.

To af børnene var kvindens egne, mens de sidste to var venners børn. De var alle spændt fast, og det er formentlig det, der reddede dem fra mere alvorlige skrammer.

- Der lå lidt sjap i kurven, men det er ikke nogen hemmelighed, at bilen kørte rundt på spejlglatte sommerdæk, og det er selvfølgelig ikke så smart, siger han.

De fire børn og bilens fører blev alle kørt til Hillerød Skadestue.

Det lumske vejr har generelt betydet flere trafikuheld på vejene, fordi vejene har været glatte.

På Helsingørmotorvejen var der lange køer efter et større trafikuheld med fastklemte.

- Der er 3-4 biler involveret, og det har været nødvendigt at skære lidt i en af bilerne, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi.