To måneders vanrøgt kulminerede 17. juli 2011, da lille Tobias på 15 måneder blev tæsket ihjel. Ifølge politiet startede mishandlingen, da Tobias' mor fandt en ny kæreste. Nu er de begge tiltalt.

Klokken var 22.19 den 23.maj 2011, da lille Tobias' mor, MT, kundgjorde på Facebook, at hun havde fået en ny kæreste.

To måneder senere skulle det valg - ifølge tiltalen, som Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland netop har rejst - koste hendes lille dreng Tobias livet.

For den nye kæreste, RW, der for nyligt var løsladt efter en dom for våbenbesiddelse og trusler, begyndte nemlig nærmest fra dag et at udsætte den lille dreng for vanrøgt, mener anklagemyndigheden.

Således er RW og Tobias' mor tiltalt for grov vold og vanrøgt fra 'medio maj til den 17. juli 2011' - datoen for den skæbnesvangre nat, da Tobias blev tæsket så massivt, at han døde af sine skader.

To måneder med skader påført af både mor og stedfar, mener politiet, og som gav ham brud på både arme og ben, uden at den lille dreng kom til lægen.

Konstitueret senioranklager Pernille Moesborg ved Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland siger om tidsrummet for vanrøgt og vold:

- Det er fra det tidspunkt, at RW kommer ind i familien. Det sker medio maj, siger Pernille Moesborg.

Hun kalder sagen 'meget alvorlig'.

- Det er den selvfølgelig, fordi ofret er en lille dreng. Han har ingen mulighed for at forsvare sig selv, siger hun.

Over for  vennerne har MT i perioden blandt andet har beskrevet den nye kæreste som 'drømmen i mit liv' og manden, der løfter hende op til månen og stjernerne. Hendes et og alt.

Samtidig med at de ord skal være faldet, udsatte både den nye kæreste og MT Tobias for blandt andet stump vold, slæbte ham af sted i én arm eller ét ben eller lod ham udsætte for eksempelvis bid, mener statsadvokaten.

Ifølge tiltalen var det udelukkende RW, der udøvede den vold, som dræbte den lille Tobias mellem 17. og 18. juli 2011. Noget, som MT dog ifølge politiet 'overværede og lod passere' og derfor er tiltalt for på lige fod med stedfaren. Den udløsende faktor holder anklagemyndigheden fortsat for sig selv.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige i den ordlyd, som anklageskriftet har, oplyser Pernille Moesborg.

Volden på dødsnatten er i detaljer gengivet i anklageskriftet. Foruden tekniske undersøgelser af den dræbte lille dreng bygger gengivelsen på oplysninger fra hans mor, MT.

- Det er blandt andet hende, der er kilden, siger Pernille Moesborg.

Sagen er endnu ikke berammet ved Retten i Sønderborg. Strafferammen for dødsvold - er 10 års fængsel.