Politiet bekræfter, at en mand er blevet anholdt og sigtet for mordet på 8-årige Dennis Rostel, der i 1995 blev fundet myrdet og misbrugt i en klitplantage nær Holstebro. Han har nu tilstået tre drab.

En tysk mand er anholdt i den 16 år gamle drabssag fra Vinderup ved Holstebro, hvor en tysk dreng blev bortført fra en teltlejr nær Slesvig tidligt om morgenen den 24. juli 1995.

Den 8-årige Dennis Rostel blev kørt til Danmark, hvor morderen misbrugte og myrdede ham, hvorefter han forsøgte at skjule liget ved at grave det ned i en klitplantage.

Manden er mistænkt for mordene på fem drenge fra 1992 til 2004 og i alt 40 overgreb på en række andre børn.

Men indtil videre fortæller tysk politi, at den anholdte er sigtet for mordene på tre drenge:

8-årige Dennis Rostel, der blev slået ihjel i Danmark, 13-årige Stefan Jarh, der blev myrdet helt tilbage i 1992 og 9-årige Dennis Klein, som blev dræbt i 2001.

Den 40-årige mand har tilstået alle tre drab, der minder meget om hinanden. Ifølge politiet besidder manden viden om drabene, der underbygger, at han vitterligt er morderen.
Oplysningerne kom frem fredag ved middagstid, da tysk politi i byen Verden holdt pressemøde om sagen. I forbindelse med den danske sag fortalte statsadvokat Kai Thomas Breas, at manden havde lejet et sommerhus i Danmark.

Huset lå ikke langt fra det sted, hvor Dennis Rostel blev fundet nedgravet i en sandbanke i august 1995.

Allerede i 2007 var den nu anholdte mand i politiets søgelys. Det var en efterforskningsgruppe ved navn Specialkommision Dennis, der holdt øje med manden. Han var dengang kendt som seksualforbryder i Nordtyskland.

Efterforskningsgruppen havde fokus på mordet af den 9-årige Dennis Klein, men der var ikke dengang ikke noget, som fik gruppen til at mistænke manden.

Manden er uddannet pædagog og har arbejdet som voksenunderviser, men han har også haft ansvaret for børn, oplyser tysk politi. Han har i de seneste 10 år boet i Hamborg.

/ritzau/