Den danske stjerne Pilou Asbæk er normalt ikke en mand, der gør sig i at føle sig brødbetynget. Men minderne om en særlig aften er ikke ligefrem hans stolteste.

»Det var sent på aftenen. Det var Oscar-aftenen. Jeg var vist lidt bedugget.«

Helt konkret var det den 24. februar i år. Midt i en af de mest hektiske perioder for 37-årige Pilou Asbæk.

For lige siden han i 2016 gjorde sin entré i successerien ‘Game of Thrones’, har der været massivt bud efter den talentfulde skuespiller.

At være udstyret med sikkerhedsvagter og blive hentet i limousiner er blevet en del af hans hverdag. Hele verden er hans arbejdsplads.

Det ene øjeblik er han i Beijing for at filme med actionhelten Jackie Chan. Det næste i Los Angeles for at indspille horrorfilm. Indimellem bunkevis af pr-arrangementer for ‘Game of Thrones’ og møder om kommende projekter.

Læg oven i dét den evigt dårlige samvittighed over at være fra familien.

Men som det i den grad også fremgår af biografien ‘Alting sker på en gang: Et år med Pilou Asbæk’, er den danske stjerne heller ikke ham, der siger nej til en god fest.

Og da han midt i sit hektiske arbejdsliv blev inviteret med til Madonnas oscarfest, var Pilou Asbæk ikke ham, der sagde nej. Og heller ikke ham, der holdt sig tilbage.

Men helt ved sine fulde fem var han altså ikke.

»Jeg dansede med Lady Gaga uden at vide det,« fortæller han med et drenget - og flovt - grin og fortsætter undskyldende: »Det var sent på aftenen.«

»Jeg kunne da godt se, at der stod en dame i en stor, sort kjole og gav den max gas på dansegulvet sammen med mig.«

Selvom damen i den store sorte kjole havde sin Oscar med på dansegulvet, var det først bagefter, at det gik op for Pilou Asbæk, at det var hende, han havde danset med.
Selvom damen i den store sorte kjole havde sin Oscar med på dansegulvet, var det først bagefter, at det gik op for Pilou Asbæk, at det var hende, han havde danset med. Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP
Vis mere

Hans dansepartner i den store kjole havde tilmed den Oscar-statuette, hun netop havde vundet for ‘A Star is Born’, med sig på dansegulvet. Men heller ikke dét fik klokken til at ringe for Pilou Asbæk.

»Det var først, da min ven bagefter sagde til mig, at det var Lady Gaga, at det gik op for mig, hvem jeg havde danset med.«

»Så viste det sig ovenikøbet, at jeg i samme ombæring også var kommet til at skubbe Leonardo DiCaprio ud af dansegulvet,« siger han og ryster på hovedet. Over sig selv. Og sin røverhistorie.

»For Lady Gaga har det bare været et øjeblik. Men for mig... Wow. Et minde. Jeg fortryder bare inderligt, at jeg var lidt bedugget.«