Britney Spears, 29, har fået konfiskeret mobilen af frygt for, at hun lider endnu et psykisk sammenbrud.

Det skriver avisen The Sun, der har talt med kilder tæt på den psykisk ustabile sangerinde. Mobil-snak er tilsyneladende gift for stjernens skrøbelige psyke.

- En af reglerne er, at hun har afleveret sin mobiltelefon. Det hjælper inderkredsen med at holde hende under kontrol, lyder det fra en ven.

Mobiltelefon-forbuddet er angiveligt kun ét i en række af tiltag, der skal sikre, at Britney Spears ikke mister fokus i forsøget på at genrejse musikkarrieren efter hendes totale sammenbrud i 2008.

Britney Spears, der har en diagnose som manio-depressiv, har mistet forældremyndigheden over sine børn i kølvandet på en række hændelser og bizarre optrin i og udenfor for offentligheden, der mere end såede tvivl om hendes evner som forælder. I 2008 blev hun tvangsindlagt gentagne gange, bl.a. af frygt for selvmord.

I det hele har hun det ikke nemt. Senest har eks-bodyguarden Fernando Flores sagsøgt Britney for 6 millioner dollars med henvisning til, at han led af angst og søvnløshed som følge af hendes uhyrlige behandling af ham.

Han hævder blandt andet at have været udsat for grov sexchikane og har fortalt, at Britney pruttede uhæmmet og gik i dagevis uden hverken at gå i bad, børste tænder eller bruge deodorant, og at hun fyldte sig med piller og meth-amfetamin.

Bodyguardens påstande afvises pure af Britney-lejren.