Michael Laudrup reagerede køligt på sejren over Manchester United, men han er stadig populær blandt Swanseas fans. De har vænnet sig til danskerens flegmatiske stil.
Michael Laudrup reagerede køligt på sejren over Manchester United, men han er stadig populær blandt Swanseas fans. De har vænnet sig til danskerens flegmatiske stil. Foto: GEOFF CADDICK
Søndag var en stor dag for Swansea. For første gang nogensinde vandt holdet på Old Trafford og gik overraskende videre i FA Cuppen.

Swansea danske manager, Michael Laudrup, havde på forhånd udtalt sig kritisk om risikoen for at skulle spille omkampe i tilfælde af uafgjort i et i forvejen presset program, så det virkede ikke som om, danskeren var overdrevent interesseret i den traditionsrige FA Cup.

Og hverken ved slutfløjtet eller på det efterfølgende pressemøde demonstrerede danskeren den store begejstring. Han opførte sig som en træner, der i bedste fald var ligeglad med den historiske sejr - i værste fald lidt ærgerlig over, at der venter flere  cup-kampe.

- Det er en stor dag for både spillere og fans, sagde danskeren, mens han tilsyneladende selv havde svært ved at hive op i mundvigene, inden han tørt konstaterede, at nu havde holdet skrevet historie igen - ligesom sidste sæson, hvor man vandt på udebane hos både Chelsea og Arsenal.

En reaktion, som umiddelbart virker ude af sync med de følelser, som almindelige Swansea-fans blev ramt af, da dommeren fløjtede af.

BBC-journalisten Dafydd Pritchard følger både Swansea og Cardiff tæt for BBC Wales, og han bemærkede også Laudrups afdæmpede reaktion.

- Ja, han var ret cool omkring det, konstaterer Pritchard, som også noterede, at den danske manager gav udtryk for, at det ikke betød noget særligt for ham personligt.

Men på den anden side er det ikke usædvanligt, at Laudrup holder følelserne inden for skjorten, når Swansea spiller. Derfor kommer hans reaktion heller ikke bag på hverken fans eller medier i Wales.

- Nogle gange sammenligner han det, som han opnår som manager med det, som han opnåede som spiller. Og hvis man gør det, så er det nok ikke så betydningsfuldt at vinde på Old Trafford, når man holder det op imod at vinde mesterholdenes Europa Cup, spanske og italienske mesterskaber. Så hvis han bliver beskyldt for at være lidt blasert omkring det, så er han måske ærlig, når han siger, at for ham er det ikke så stort, selvom han anerkender, at det har stor betydning for både fans og spillere.

Pritchard mener, at Swanseas fans efterhånden har indstillet sig på Laudrups mere flegmatiske stil.

- Sådan er hans stil, så hans reaktion på United-sejren ligger helt i tråd med resten af hans tid i klubben. Uanset om Swansea vinder eller taber, er han meget ligevægtig.

- Og så længe han ikke gør som Aston Villas manager Paul Lambert, der åbent gav udtryk for sit ønske om at ryge ud af FA Cuppen - og gjorde det ved at tabe til Sheffield United, så vil han stadig være populær.

Pritchard har dog under alle omstændigheder en forventning om, at Laudrup er fortid i Swansea til sommer. Ikke nødvendigvis til en større klub, for Laudrup virker ifølge ham ikke så forhippet på at få et storhold som eksempelvis en Mourinho eller en Brendan Rodgers, der ikke kan se tilbage på en stor karriere som spiller, men mere fordi han har brug for andre udfordringer end dem, som han får i Swansea.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.