De har været på Tinder og på blind dates. Til bal på kroen og på eventyr i det græske. Har i ugevis for rullende kameraer jagtet kærligheden og den eneste ene.

Men hvordan er det siden gået for Judith på 70, Susan på 74, Bente på 68 og Mona på 71? De fire mormødre på mandejagt, som drømte om at finde ham, de kunne dele livets efterår med.

»Det er godt nok ikke nemt. Jeg synes, at det er svært at finde den eneste ene,« medgiver 70-årige Judith Rothenborg og sukker.

Som du måske så i fjerde og sidste afsnit, er Kaj ude af ligningen. Men selv om Judith har været på mange dates, siden optagelserne til programmet sluttede, har den rette ikke været blandt dem.

»Jeg gør, hvad jeg kan. Klæder mig på, sminker mig, er i godt humør. Og det har været fine møder, søde mænd. Men det har bare ikke sagt klik,« erkender Judith, som til gengæld glæder sig over, hvor mange hun har klikket hos.

»Der er så mange, der har skrevet de sødeste og mest rørende ting til mig. ‘Tak, fordi du har givet mig livsmodet tilbage’. Det glæder mig virkelig. Men jagten er stadig på.«

Det samme gælder på Fyn, hvor den eneste ene ifølge Mona på 70 heller ikke hænger på nogle af Odenses træer. Ligesom der i øvrigt er meget langt mellem dem.

»Jeg har været til så meget, hvor der nærmest var kamp om de få singlemænd, der deltog. Har været på singlerejser med 20 kvinder og to mænd. Så det er virkelig svært at finde en.«

»Jeg har mødt mange, der har flirtet og villet kissemisse. Men mange mænd stagnerer, når de bliver ældre,« mener Mona og fortsætter:

»De er usoignerede, har hår ud af næse og ører. Næh, fandme nej. Så desperat er jeg altså ikke.«

Desperat eller ej, drømmer hun om en mand, som hun kan rejse med. Gå ud at spise med. Men flytte sammen bliver over hendes lig.

»De skal ikke have foden inden for min dør,« lyder det hele kontant fra hende. Og så sukker hun.

Mona med Poul, som hun fandt på Tinder under ferien på Kreta.
Mona med Poul, som hun fandt på Tinder under ferien på Kreta. Foto: DR TV 'Mormor på mandejagt'
Vis mere

»Jeg er nok også lidt gammeldags. Skal det ske, så sker det. Jeg orker ikke at spilde en masse tid på at søge og mødes.«

»Så få år, som jeg har tilbage, vil jeg bruge tiden nyttigt. Han må komme eller lade være.«

Et andet sted i Odense ser træerne ligeså tomme ud fra 68-årige Bente Roseners vinduer.

I programmet er hun på date med den ti år ældre Peter, som godt nok er en ægte gentleman. Men kemien var der bare ikke.

»Jeg har været på flere dates siden og har godt nok ikke fundet en kæreste, men til gengæld nogle, der er blevet gode venner, som jeg kan gå i byen med.«

»For mig er det vigtigt at komme ud og møde mennesker. For der kommer sgu ikke nogen og banker på din dør,« lyder det fra Bente, som gladeligt jagter videre.

Heller ikke 74-årige Susan Ekberg har nemlig haft held i sin mandejagt.

»Jeg synes, at det er underligt, at der ikke er en eneste mand på jorden, der har kontaktet mig. For jeg synes, at jeg er dejlig,« kommer det fra hende med en skraldlatter.

»Jo, der er én, der har skrevet. Han mente, at med den liste jeg har, kan jeg da kun få et skvat af en mand,« griner hun videre og refererer til det A4-ark med spørgsmål, som er fast rekvisit, når hun er på date.

Susan har dog ingen intentioner om at indstille jagten.

»Tværtimod har jeg måske fået endnu mere blod på tanden. Så kom da og tag mig. For jeg er både sød og sjov, varm og villig,« lyder invitationen.

»Han må sgu da findes derude. Jeg har ikke givet op og kommer heller ikke til det.«