»Jeg havde altid været klassens tykke dreng. Om natten drømte jeg om at købe nye bukser i normal størrelse. Da jeg endelig tabte mig, troede jeg, at jeg ville blive lykkelig, men jeg tog fejl.«

Ordene kommer fra den nu 38-årige Peter Scheining, der deltog i TV3-programmet 'Ekstremt fed' i 2011. I et år blev han vejledt af træningsfysiolog og vært på TV3-programmet, Henrik Duer. Det førte til et vægttab på hele 65 kg. Forinden havde Peter tabt sig 20 kg, så med en startvægt på 185 kg kom han ned på 100 kg.

»Da programmet var slut, havde jeg næsten tabt det, jeg ønskede, og jeg så helt anderledes ud. Men jeg var jo stadigvæk den samme person indeni – jeg var bare ikke tyk,« fortæller Peter.

Det krævede et brud med kæresten og flere venner, før Peter Scheining igen fik styr på livet. I flere år havde han mareridt om, at han ville tage al vægten på igen. Han turde ikke gå udenfor og ville ikke tale med nogen medier. Der var først noget inden i ham selv, der skulle fikses.»Det tog mig lang tid at acceptere personen, jeg nu var blevet efter mit store vægttab. Men langsomt fik jeg mere selvtillid.«

I dag er Peter Scheining kæreste med 29-årige Louise, som han har mødt gennem sit arbejde som personlig coach. Louise arbejder som sundhedsrådgiver, og sammen har de sønnen Eliot på halvandet år.

»Jeg er vokset helt enormt som menneske, efter jeg er blevet far, og det har givet mig en anden ro i tilværelsen. Nu har jeg pludselig ansvaret for et andet menneske, som jeg skal passe på.«

I dag siger vægten 97 kilo, og selv om det ikke er ønskevægten, har coachen dog lært at leve med det. Peter Scheining fik en fedmeoperation i 2010 og har ikke haft nogen komplikationer siden. Han har derudover fået fjernet løs hud på maven.

Peter Scheining tabte 65 kg i TV3-programmet 'Ekstremt fed'.
Peter Scheining tabte 65 kg i TV3-programmet 'Ekstremt fed'. Foto: Privat foto
Vis mere


»Et vægttab løser ikke alt. Hvis du døjer med et lavt selvværd, så er det ikke nok, at du bare ser anderledes ud i spejlet,« fortæller træningsfysiolog og vært på programmet Henrik Duer.

For Peter betød det, at han måtte arbejde med sit selvværd, før han kunne elske sig selv – også, da han blev lettere.

»Jeg tror, det lykkedes for ham, fordi han havde viljestyrken til at ændre livsstil. Det afgørende for at holde vægten efter et vægttab er at sætte sig et mål og altid regulere sin livsstil efter det. Det kan være, målet er, at man aldrig vil komme over de 100 kg.«

»Hvis man ikke har styr på vægten, kan det hurtigt blive farligt, så ender de fleste med at tage det hele på igen,« siger Henrik Duer.

For to år siden gik et andet ønske i opfyldelse. Peter løb sit første maraton i Berlin. Året efter løb han endnu ét  – også i Berlin.

»Det var en kæmpe oplevelse for mig og meget emotionel. Da jeg startede med at løbe, kunne jeg kun løbe i 30 sekunder, før jeg var helt flad.«

Efter et år kunne Peter løbe rundt om Damhussøen, og langsomt blev distancen øget. Efter et par år med daglig træning kom Peter op på en løbedistance på 30 km.

»Og så tænkte jeg, at hvis jeg kan løbe 30 km, så kan jeg også løbe 42 km, så det gjorde jeg.«

I dag arbejder Peter mere end fuld tid i sin egen coach-virksomhed Scheining Institute. Derudover er han i gang med at skrive en bog om at skabe det liv, som man drømmer om.