Charlize Theron med Oscar-stauetten, hun senere overrakte til Quentin Tarantino for bedste manuskript for filmen "Django Unchained".
Charlize Theron med Oscar-stauetten, hun senere overrakte til Quentin Tarantino for bedste manuskript for filmen "Django Unchained". Foto: Reuters

Læs alt om nattens Oscar-fest

Det blev ikke til en Oscar til danske Nikolaj Arcel for ‘En Kongelig Affære’. Til gengæld hev vores svenske nabo Malik Bendjelloul en statuette hjem for den rørende dokumentar ‘Searching for Sugar Man’ på en aften, hvor Hollywood-veteranen Steven Spielberg også måtte gå relativt tomhændet hjem.

Det blev en aften i Los Angeles, hvor takketaler og præsentationer gik hånd i hånd med legendariske toner fra bl.a. The Godfather, Rocky og Star Trek. Musikken var i højsæde, og i Dolby Theatre fik den for fuld udblæsning fra start til slut, guidet igennem af Seth Macfarlane, der også gik på scenen som bamsen ‘Ted’ fra filmen af samme navn.

US-OSCARS-SHOW


Mange af de store Hollywood-stjerner kom på scenen og fik både sunget og danset, bl.a. Hugh Jackman, Anne Hathaway og Russel Crowe, der gav et nummer fra ‘Les Misérables’, og så blev der naturligvis også plads til en lang hyldest til James Bond, der i år fejrer 50 års-jubilæum.

US-OSCARS-ARRIVALS


OSCARS/


Ikke overraskende blev det østrigske Michael Haneke, der vandt kategorien ‘udenlandske film’ med filmen ‘Amour’ foran det danske Oscar-håb ‘En Kongelig Affære’ af Nikolaj Arcel.

Lidt overraskende blev det Ang Lee, der løb med prisen for bedste instruktør foran Steven Spielberg for flimen 'Life og Pi', og Spielberg måtte også se sig slået i kategorien for bedste film, der direkte fra Det Hvide Hus og Michelle Obama blev givet til Ben Afflecks 'Argo'.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.