Her kommer opskriften på bunden til Liv Martines mesterværk, som selveste Mette Blomsterberg bad om opskriften på.

Hvis du så det populære program ’Den store bagedyst’ onsdag aften, lagde du måske mærke til, at Mette Blomsterberg var så imponeret af Liv Martines mesterværk, at hun bad om opskriften på  ’Rapunzel’-kagebunden.

Forståeligt nok var den unge bage-entusiast jublende glad, da det store bageidol bad om opskriften.

Hun skriver på Facebook:

»Mette Blomsterberg vil have min opskrift??! Det er jo for vanvittigt... Fra at være helt i bunden i sidste uge til at blive mesterbager! Jeg er så stolt.«

Og det virker til, at der er mange, som er interesserede i opskriften. Så den kommer forneden. Du kan se opskriften på hele kagen ved at klikke her.

Fremgangsmåde:

Nøddebund

Nødderne ristes på panden og blendes bagefter. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Der tilsættes nu de stiftpiskede æggehvider i nøddeblandingen sammen med melet.

Halvdeles af massen fordelen i en firkantet form på 20 gange 40 cm og bages i 18 minutter ved 200 grader varmluft.

Mens den bager, laver du din karamel.

Saltkaramel

Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op. Rør hele tiden i massen (HELE TIDEN, ellers brænder den på).  Når den får en gylden farve og tykner, tager du den af blusset.

Tag nu din første bund ud og hæld karamellen udover og kom det sidste af din nøddebund ovenpå karamellen og bag yderligere i 20 minutter.

Lad dejen afkøle og stik derefter en ring ud til den store kage og 4 små til dit kagetårn.