Foråret er kommet, og de vrimler frem – de lycra-klædte cyklister, som fylder vejene igen i disse uger.

Men selvom cyklisterne er tegn på lysere tider, så sætter de tit gang i temperamentet hos de gnavne bilister.

Bilister, som hidser sig op over, at cyklister (eller andre motionister) tillader sig at låne lidt af den asfalterede vej, som vi ellers alle er fælles om at bidrage til.

Dem, der mener, de har førsteret til alting, altid.

Jeg har selv mødt dem flere gange, når jeg har været på cykel rundtomkring i det danske land.

Når jeg en sjælden gang imellem har sneget mig til at låne en lille bitte stribe af vejen på en kort strækning, fordi cykelstien var fyldt med gylle eller grus. Eller hvis jeg ikke tids nok har trukket så langt ind til siden, som bilisten kunne tænke sig.

Det kan afføde de vildeste reaktioner. Dyt er almindeligt, men en finger ud ad vinduet eller en meget aggresiv og tæt kørsel er heller ikke sjældne.

I påsken blev det desværre ikke ved det – her blev en cyklist faktisk ramt af en vred bilist.

På en landevej ved Hjørring var en 17-årig norsk cykelrytter i færd med at overhale en holdkammerat, da han blev ramt af bilen. Noget, som ifølge rytterens klub 'uden tvivl' var med vilje.

På en video kan man høre bilisten give udtryk for, at cykelrytterne ikke må cykle ved siden af hinanden, når der kommer biler.

»I kører jo midt ude på vejen, hvordan skal jeg så passere? I skal køre en og en, I må ikke køre to,« kan man høre bilisten sige til cykelholdets træner.

Den aggressive bilist slutter konfrontationen af med at udbryde: 'Hold dog kæft og pikl hjem til Norge'. Nordjyllands Politi har siden oplyst, at de har sigtet bilisten for at køre fra et færdselsuheld.

Indrømmet: Ja, cyklister giver en gang imellem anledning til frustration. For selvfølgelig kan det være irriterende at blive fanget bag ved den lokale cykeklub, der fylder det hele med deres forårskåde motionsbegejstring, mens man måske selv er på vej til bageren efter rundstykker og kringle.

Men uanset hvor sur – eller vigtig – man føler sig, så retfærdiggør det naturligvis ikke en aggresiv opførsel over for de mest udsatte trafikanter.

De sure bilister bør i stedet overveje, hvor den ulmende vrede reelt stammer fra, og hvad der kan gøres ved den.

Måske skulle de endda prøve selv at tage en tur på cyklen og køre ud i det blå. Man bliver så frygtelig glad af det.