Den folkekære udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen får nu opkaldt en café efter sig.

Caféen kommer til at ligge på Kastetvej i Aalborg, og dens navn bliver nærmere bestemt: ”Ulla Terkelsen, London” med henvisning til den by, hvor den kendte journalist har boet i 18 år og ofte rapporterer fra.

Bag caféen står den 31-årige Helen Jensen, der i forvejen driver den populære Aalborg-café ”Ib René, Cairo.”, der er opkaldt efter den afdøde Mellemøsten-korrespondent af samme navn.

Helen Jensen fortæller til Nordjyske.dk om projektet:

- Jeg skrev en lang mail til hende, hvor jeg forklarede, at jeg gerne ville bruge hendes navn til en ny café, og at det ikke bare var en fiks idé, da jeg har drevet Ib René, Cairo i 10 år. Hun skrev tilbage og spurgte, om jeg så havde tænkt mig at kalde det nye sted "Ulla Terkelsen, Cairo", fortæller Helen Jensen. 

- Så skrev jeg, at jeg havde tænkt på "Ulla Terkelsen, Washington" eller "Ulla Terkelsen, Paris" - eller måske "Ulla Terkelsen, London". Og så svarede hun "Ja, London".

 Ulla Terkelsen bekræfter forløbet over for B.T. 

- Jeg fik en e-mail fra en pige i Aalborg, der skrev, at hun gerne ville opkalde sin café efter mig. Jeg synes, det lød vældig sjovt, så jeg svarede hende, at hvis hun syntes, det var et godt navn, så var det ok med mig.

Følte du dig beæret over det?

- Nej, det vil jeg ikke sige, jeg har aldrig taget mig selv så højtideligt. Men jeg kan forstå, at der i Aalborg er en slags tradition for at opkalde caféer efter journalister, og da jeg altid har syntes, at Ib Rehné var en meget dygtig journalist, blev jeg glad.

Helen Jensen regner med at slå dørene op i slutningen af august eller begyndelsen af september. Hun håber på, at Ulla Terkelsen vil berige caféen med et gæstevisit og et par sjove fotos af sig selv til at pryde væggene. Det kommer dog ikke til at ske, hvis man spørger Terkelsen.

- Jeg har ikke planer om at komme forbi caféen, da jeg meget sjældent kommer til Nordjylland. Men jeg ønsker ejeren alt held og lykke med projektet, siger hun.

Vil du bidrage til indretningen med et par fotos af dig selv?

- Det kunne jeg ikke drømme om!, svarer hun.