Roskilde Lufthavn dannede rammen om en helt speciel genforening, da 12 elever fra kæntringsulykken på Præstø Fjord mødte deres redningsmænd fra redningseskadrille ESK722.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sammen med forældre og søskende havde de alle takket ja til invitationen om at komme til Roskilde Lufthavn for at gense og takke de reddere, der 11. februar gjorde deres ypperste for at redde deres liv.

Signe Dyhrberg Jensen var en af syv elever, der var klinisk døde, da de blev samlet op af det iskolde vand. Hun fortæller til B. T., at det var en god oplevelse at møde de personer, der formentlig har reddet hendes liv.

-Det var rigtig dejligt at høre fra dem, hvad der var sket ( den dag), og at møde dem, der havde reddet én. Og så var det meget sjovt at flyve i helikopter, siger hun og fortæller, at alle eleverne fik mulighed for at prøve at flyve i den redningshelikopter, som blandt andet fløj Signe og flere andre af de bevidstløse elever til Rigshospitalet efter ulykken.

Fantastisk arrangement

Også for Lisbeth Kristensen, der er mor til Malene Enggaard Thomsen, var det et fantastisk arrangement.

-Det var helt fantastisk at møde de mennesker, der har reddet min datters liv, og høre deres historie om, hvordan de oplevede ulykken. Og så var det dejligt at få svar på nogle af de spørgsmål, jeg har haft siden ulykken, siger hun.

Arrangementet, der fandt sted i sidste måned, kom i stand på reddernes eget initiativ, og i samarbejde med elevernes forældre var det muligt at samle alle elever på nær én, der var forhindret i at komme.

Gav sin niece førstehjælp

Søren Dreisig, der er radiooperatør på redningshelikopteren ESK722, var på arbejde den skæbnesvangre dag, og han fortæller, at det var livsbekræftende at se de unge mennesker, han var med til at redde på Præstø Fjord.

-Det var helt fantastisk at møde så mange af dem. Det var utrolig dejligt at se, at de var kommet sig så godt, både fysisk og psykisk, siger Søren Dreisig, der gav sin niece, Signe Dyhrberg Jensen, førstehjælp, da hun som den sidste blev samlet op fra det iskolde vand.

Han fortæller, at han var overvældet over den taknemlighed, som elever og forældre tilkendegav over for deres indsats den skæbnesvangre dag.

-Vi gjorde jo sådan set bare vores job, men jeg må sige, at jeg blev meget rørt, da en forælder spontant gav mig et kram og takkede for , at jeg havde reddet hendes datters liv. Det gav en klump i halsen, som det lige tog noget tid at synke.

Hvad der skete med de 13 elever

  
Foto: Privatfoto
Vis mere

Malene Enggaard Thomsen var klinisk død, da hun blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Går til genoptræning på Børnecenter for Rehabilitering i Virum, hvor hun skal være indtil august 2012.

Karoline Sofie Klit blev reddet af Cecilie op på en isflage. Går i dag i gymnasiet.

Thyra Victoria Hvass reddede sig selv i land. Går i dag i gymnasiet.

Lasse Aadal Jensen er den hårdest ramte af de syv elever, der blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende blev overflyttet til det specialiserede genoptræningscenter på Hammel Neurocenter. Han har stadig svære skader på hjernen. Ni måneder efter ulykken kan han stadig ikke tale. Får mad intravenøst via en slange i maven. Er blevet overført til Næstved Sygehus' hjerneskadeafsnit på Vordingborg Sygehus.

 

Foto: Privatfoto
Vis mere

Nicklas Bøhm reddede sig selv i land og slog alarm. Har fået psykologhjælp. Går i dag i gymnasiet.

Katrine Franii Torstensen lider i dag af posttraumatisk stress som følge af kæntringsulykken. Har fået psykologhjælp. Går i dag i gymnasiet.

Cecilie Gyldendal Rasmussen reddede sig selv og Karoline op på en is-flage, hvor en gummibåd kom dem til undsætning. Går i dag i gymnasiet.

Signe Dyhrberg Jensen var klinisk død, da hun blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Går til genoptræning på Børnecenter for Rehabilitering i Virum, hvor hun skal være indtil august 2012.

  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Kristoffer Bodholt Svendsen var klinisk død, da han blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Går til genoptræning på Børnecenter for Rehabilitering i Virum, hvor han skal være indtil august 2012.

Casper Weigel var klinisk død, da han blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Går til genoptræning på Børnecenter for Rehabilitering i Virum, hvor han skal være indtil august 2012.

Sebastian Rasmussen var klinisk død, da han blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Rigshospitalet og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Går til genoptræning på Børnecenter for Rehabilitering i Virum, hvor han skal være indtil august 2012.

Andreas Albrecht Hansen var klinisk død, da han blev reddet op af vandet. Blev indlagt på Skejby Sygehus og efterfølgende indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning. Begynder i gymnasiet til august.

Line Jensen (ikke på billedet) reddede sig selv i land. Går i dag i gymnasiet.