Over 1000 bilister, der er kommet galt af sted på de glatte veje, har fået hjælp af Dansk Autohjælp. 211 er blevet trukket fri af snedriverne.

Især fra de egne, der fik mest sne i løbet af søndagen, har Dansk Autohjælp fået mange opkald, oplyser de i en pressemeddelelse.

- Det er i Vendsyssel og på det nordlige og vestlige Sjælland, vi har haft mest arbejde. Der fik de meget sne i går, og de har ikke haft tøvejr, så sneen er føget sammen i bunker. Vi har været ude hos 1011 bilister og trukket 211 bilister fri, siger vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp Ellen Trolle.

Hun råder bilister til at fylde bilen med varmt tøj og tæpper når de bevæger sig ud.

- I weekenden har vi været ude ved bilister, der var rigtig kolde, fordi de ikke havde nok tøj med. Tag varmt tøj på, få tæpper med i bilen, sørg for strøm på mobilen og brændstof på bilen. Det er også en god ide at have en skovl og en lommelygte med, siger Ellen Trolle.

Selvom den meget sne har skabt store problemer, så har temperaturerne ikke været så lave, at det har givet voldsomme startproblemer for bilisterne..

- Vi har ”kun” været ude med starthjælp til 263 bilister, så vi kan godt følge med til de øvrige opgaver, sneen giver. Sidste mandag skulle over 600 bilister have hjælp til de flade batterier, oplyser Ellen Trolle.