To tyske drenge er torsdag aften styrtet ned fra Møns klint. Den enes tilstand er så alvorlig, at han har fået to brud på rygsøjlen og er blevet fløjet til Rigshospitalet.

De to drenge er 15 og 16 år gamle. De bor til daglig på et opholdssted i Berlin, men var på ferie i Danmark sammen med deres pædagoger, da ulykken skete.

Ulykken skete, da drengene efter en gåtur var på vej tilbage til deres sommerhus

- De løber ved skrænten og på et tidspunkt kravler de over et hegn. Deres kammerater råber, at de skal komme tilbage, men i forsøget på det glider og falder ned, siger vagtchef Henrik Karlsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Vagtchefen kan ikke svare på, hvad det er for en type institution, de to tyskere tilhører, men det kan ikke udelukkes, at de to drenge lider af en form for handicap.

Ulykken skete et sted, hvor det ikke er nemt at komme til. Derfor blev der indsat en båd, som sejlede de to drenge til den nærliggende Klintholm Havn, hvorfra de blev transporteret videre til hospitalet.

Den ene dreng blev  fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecente, hvor det er konstateret, at han har fået to brud på rygsøjlen. Det vides endnu ikke, hvilke konsekvenser, det får for drengen.

Den anden dreng har kun fået overfladiske skrammer og er indlagt på Nykøbing Falster Sygehus.

Pædagogerne, der var i Danmark med de to drenge, står for at underrette deres forældre.