Den nyslåede redaktør Rebecca Burr siger i interview med AOK, at hun ser de mange nye Bib Gourmand’er i København som et tegn på en komplet restaurantscene.

Der er ingen nye stjerner til København i år - med andre ord Status Quo. Er det sådan, Michelin Guiden ser Københavns Restaurantscene? - Jeg bryder mig ikke om udtrykket 'status quo' i den sammenhæng. Jeg synes faktisk, at dette års mange nye Bib Gourmander i København fuldender billedet af en restaurantscene med en skøn diversitet og en masse opdrift, siger Rebecca Burr, redaktør af Main Cities of Europe-guiden, til AOK. Hvad skyldes denne pludselige eksplosion i antallet af Bib Gourmands i København? - Det er en del af en international trend, som afspejler en tendens i tiden: Folk er blevet mere omkostningsbevidste. På verdensplan har vi uddelt mere end 2.000 Bib Gourmands i år, siger Rebecca Burr, som også forleden udtalte til britiske bloomberg.com, at de mange nye bib’er er et udslag af, at København altid har stået ud fra de andre nordiske hovedstæder. Ser det ikke mærkeligt ud, at Noma , når nu den ligger nr. et på Worlds 50 Best Restaurants? - Jamen vi er da kun glade for at andre har fået øjnene op for Noma. Vi var blandt de første til at anerkende restaurantens kvaliteter; vi besøgte den allerede tilbage i 2003, da den åbnede, og vi synes stadig, det er en vidunderlig restaurant. Det er derfor, vi for fjerde år i træk har givet den to stjerner, hvilket er meget flot. Men vi vil også gerne have lov til at have vores egen mening, og modsat hvad nogen måske tror, så er det, at få tre stjerner udelukkende et spørgsmål om madens kvalitet, siger Burr, som har udtalt til Bloomberg.com, at Noma stadig har 'a long way to go'. Hvad er årsagen til, at Geranium ikke har fået den stjerne tilbage, som den havde før lukningen? Har I ikke fundet den fornødne kvalitet? - Jamen bestemt, Geranium har jo fået en rising star, og det betyder, at vi regner med, at de vil få en stjerne næste år Også i Stockholm er Mattias Dahlgren uændret på to stjerner, skal vi forstå det sådan, at det er umuligt for en restaurant i Skandinavien at få tre stjerner? - Absolut ikke, alt er bestemt muligt, og vi ser det meget gerne ske, men det er altså kokkene selv som sætter standarden, det maden sådan set handler om. I Danmark har der været meget fokus på at få jeres inspektører til også at dække Danmark uden for København. - Ja, vi modtager masser af forespørgsler om besøg og udgivelser af nye guides rundt omkring. Men i øjeblikket er vi tilfredse med at have Danmark dækket gennem at København optræder i Main Cities of Europe. Jeg er klar over, at Århus, Henne og Falsled næppe kan opfattes som europæiske hovedbyer, og at det formentlig ville betyde, at der skal udgives en helt ny guide til Skandinavien, hvis Michelin skulle besøge Danmark uden for København. Er det realistisk at forestille sig sådan en Skandinaviensguide i fremtiden, ligesom man har en guide for Beneluxlandene? - Alt er realistisk. Man har lov til at forestille sig alt. Men lige nu er det altså sådan, at vores fokus er på Asien, når det kommer til at udgive nye guides. Er I opmærksomme på at en gruppe af gastronomiske interessenter med Prins Henrik og Århus’ borgmester i spidsen har henvendt sig til jer med ønsket om at I også kommer uden for København? - Ja, det er jeg. Men jeg håber også, at der er forståelse for, at dette er Michelins beslutning, siger Rebecca Burr.