Lyt til artiklen

Den kendte entertainer, skuespiller og pianist Simon Rosenbaum bliver begravet onsdag kl. 12 fra kapellet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads på Vestre Kirkegård i København.

Simon Rosenbaum døde søndag på Bispebjerg Hospital efter kort tids sygdom. Han blev 89 år.

Men den aktive og livsglade entertainer var trods sin høje alder ikke gået på pension. Helt indtil kort før sin død optrådte Simon Rosenbaum stadig. Blandt andet med sine døtre Pia og Ina-Miriam Rosenbaum.

At livet skulle stoppe nu, lå ikke i kortene. Simon Rosenbaum havde mange planer for efteråret. Men ingen af dem bliver nu realiseret. I stedet må familien og de mange venner og kolleger onsdag tage afsked med en mand, der i seks årtier har underholdt danskerne med sin både sartiriske og underfundige humor.

Blandt de mange fremmødte ved begravelsespladsen er skuespilleren Henning Jensen, som kendte Simon Rosenbaum privat.

»Han var en ildsjæl. Hans hjerne kørte døgnet rundt med nye numre og projekter,« siger Henning Jensen, der er mødt op til begravelsen med sin kone, skuespilleren Solbjørg Højfeldt.

»Han var billedet på, at hvis man ville noget og brænder for det, så kan man også gøre det. Han var et stort og stærkt menneske,« siger han.

Læs også:

Rosenbaum

'En fantastisk kammerat'

Også entertaineren og sangeren Dario Campeotte er mødt op for at tage afsked med sin ven, som han lærte at kende i 1961, da han skulle optræde på Høvelte Kaserne ved Birkerød.

»Min pianist kunne ikke finde vej dertil, men jeg så, at Simon spillede, så jeg gik hen til ham og sagde: 'De må hjælpe mig'. Sammen fandt vi nogle numre, vi kunne spille sammen og optræde med,« siger Dario Campeotte.

Siden holdt de to kontakten med hinanden.

»Han var en fantastisk kammerat og en hjælpende ånd. Han havde en forrygende humor og havde sans for at underholde,« siger Dario Campeotte, før han smutter ind i kapellet.

'Hans største fejltagelse'

En anden entertainer, Eddie Skoller, mødte også op ved kapellet. Han har kendt Simon Rosenbaum, siden han begyndte sin karriere.

»Han var en dejlig mand, han har haft et rigt liv. Jeg opsøgte engang en revy, som Simon Rosenbaum havde på Jarmers Plads (i København, red.), hvor jeg aflagde prøve. Men jeg blev afvist,« husker Eddie Skoller med et smil og fortsætter:

»Han har efterfølgende fortalt mig, at 'det var den største fejl, han havde lavet'.«

Skuespilleren og teaterchefen Henning Sprogøe var også mødt op for at sige et sidste farvel til manden, som han har mødt flere gange - blandt andet gennem sit arbejde, hvor Henning Sprogøe flere gange har arbejdet sammen med Simon Rosenbaums to døtre.

»Jeg husker ham for hans humanisme, varme og for hele hans energi og hans tempo,« siger Henning Sprogsø, mens den danske blokfløjtespiller Michala Petri mindes Simon Rosenbaum som en stor person.

»Han var en stor personlighed, som man havde respekt for,« siger Michala Petri, som flere gange har optrådt med Simon Rosenbaum.

Det er tidligere overrabbiner emeritus Bent Melchior, der skal forestå begravelsen. Bent Melchior var mangeårig ven med Simon Rosenbaum og er en nær ven af familien.

Læs også: