Magnus Cort kørte en fantastisk enkeltstart søndag i Vueltaen, men Primoz Roglic løb med det hele.

Sloveneren Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ryddede bordet, da han afsluttede årets Vuelta a España med at vinde enkeltstarten på 21. etape og tage den samlede sejr i sikker stil.

Magnus Cort (EF) kørte en fremragende enkeltstart, men måtte nøjes med andenpladsen efter tempomaskinen Roglic. Forskellen på de to i mål i Santiago de Compostela var kun 14 sekunder.

Til gengæld var Roglic i den samlede stilling hele 4 minutter og 42 sekunder bedre end Enric Mas (Movistar) på andenpladsen og 7 minutter og 40 sekunder bedre end nummer tre, Jack Haig (Bahrain). En magtdemonstration.

Sloveneren sluttede desuden med fire etapesejre, mens Cort endte på imponerende tre af slagsen.

Det er tredje år i træk, Roglic vinder Vueltaen, hvilket kun to ryttere tidligere har præsteret. Det giver oprejsning til Jumbo-Visma-stjernen, som måtte udgå af årets Tour de France efter et styrt.

Magnus Cort har de seneste år udviklet sig til at være en glimrende enkeltstartsrytter, og det beviste han søndag.

På forhånd spåede bookmakerne også Cort til at være en af de største udfordrere til Primoz Roglic.

Danskeren brændte da også en fremragende tid af, da han var hurtigst på alle mellemtiderne og krydsede målstregen i tiden 44 minutter og 16 sekunder.

Ingen af de øvrige truede efterfølgende Corts tid, og det lignede, at kun Roglic som sidste mand kunne blive en trussel mod bornholmerens potentielt fjerde etapesejr i løbet.

Den olympiske mester i disciplinen var ved første mellemtid 20 sekunder hurtigere end Cort, men ved anden mellemtid var afstanden mindsket med 3 sekunder.

Derfor var spændingen intakt indtil målstregen - især da Roglic kort efter anden mellemtid var lige ved at køre forkert.

Han nåede dog lige at rette cyklen ind på ruten, og kort før målstregen overhalede han endda den samlede toer i løbet, Enric Mas.

Forskellen til Magnus Cort endte på blot 14 sekunder. En kæmpe præstation af danskeren, som altså kørte hurtigere end vinderen på hjemturen.