Debat om Chris Froome og doping får Brian Holm helt op i det røde felt og med hashtagget 'lukrøven', sviner han Peter Mogensen til på Twitter.

Peter Mogensen, der er politisk kommentator og direktør for tænketanken Kraka, havde skrevet, at Tour de France-vinderen Chris Froome er en dårlig rollemodel, og Peter Mogensen mener desuden, at sporten er dårlig og har en dårlig moral.

Det skriver han, efter at Chris Froome er blevet beskyldt for doping.

'Froome: here we go again. Er han tvilling, spist en dårlig bøf eller hvad dækkes svindlen med denne gang? Det ender altid ens, de er dopede...dårlig moral, dårlig sport og værst af alt ekstremt dårlige rollemodeller for vore unge, føj ?', skrev Peter Mogensen på Twitter torsdag.

Portræt af Peter Mogensen på Café Europa i København, 2015.
Portræt af Peter Mogensen på Café Europa i København, 2015. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Den kommentar var Brian Holm tilsyneladende ikke tilfreds med, da han skriver følgende til Peter Mogensen:

'Dårlig Sport, siger en ligegyldig nulbon, hvis største præstation er at spille klog på andres vegne #lukrøven.'

Twitter-brugeren Dennis Jørgensen kommenterer angrebet:

'Damn. Stærkt niveau. Hvis ikke I havde fyldt folk med så meget lort og løgne gennem årene, havde I haft troværdighed. Nu fremstår cykeksporten igen, igen plumrådden og hyklerisk.'

Chris Froome er testet positiv for et for højt indtag af stoffet Salbutamol, der findes i astma-medicin. Den engelske cykelrytter har tilladelse til at bruge stoffet, men han havde dobbelt så meget i kroppen som tilladt under etapeløbet Vuelta a España, som BT tidligere har skrevet om.

Brian Holm indrømmede tilbage i 2007, at han benyttede sig af epo, da han kørte for Telekom. I dag er han sportsdirektør for Quick-Step og medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse for De Konservative.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Brian Holm.