____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I en besked til offentligheden fredag oplyste det sociale netværk Facebook deres brugere om, at telefonnumre og mailadresser på omkring seks millioner brugere var blevet lækket. Det skriver The Register. 

På grund af en virus i Facebook egen software, har det være muligt at luske sig til personlige informationer på omkring seks millioner brugere af mediet, skriver Facebook selv.

- Vi tager folks privatliv meget alvorligt, og vi gør vores bedste for at beskytte brugernes informationer, men ingen virksomhed kan garantere 100 procent mod virusangreb selv med et stærkt hold, lyder det fra Facebooks såkaldte sikkerhedsservice på nettet.

Dog er informationerne sandsynligvis kun overgået til personer, der i forvejen på en eller anden måde har en forbindelse til de ramte brugere.

Alligevel underskylder det sociale netværk mange gange for fejlen. 

Lækket skete, hvis man forsøgte at importer nye kontakter til sin profil fra sin mobil eller email. Virusset gik ind og overtog ens egne informationer, som så blev lækket. Fejlen er rettet nu, men ifølge Facebook er det en meget pinlig sag. 

- Det er stadig noget vi er oprørte og flove over, og vi vil arbejde dobbelt så hårdt for at sørge for, at den slags ting ikke sker igen. 

Ifølge Facebook er der foreløbigt ingen tegn på, at de lækkede personlige oplysninger er blevet misbrugt.