Serena Williams var på alle måder en mundfuld til den store side. Så det blev ikke til den finalesejr, der havde slettet det kedelige nul ud for antallet af vundne Grand Slam-turneringer. Men den forvandling, Caroline Wozniacki har været igennem de seneste måneder er på alle måder imponerende og overraskende. Så selv om der ikke var ret meget at komme efter i US Open-finalen, der blev tabt i to ensartede sæt, så er tanken om, at den bedste danske tennisspiller nogensinde en dag vinder en Grand Slam slet ikke så umulig – ja, det mener jeg.

For Caroline Wozniacki er en genfødt verdensstjerne. Nu har genfødsler det med at være overraskende, og det passer i dén grad på den danske tennisspiller. Og så alligevel...

Jeg skal være den sidste til at sige, at jeg da havde set comeback’et komme. Jeg troede faktisk, at løbet var kørt, når det handlede om Caroline Wozniacki som topspiller med chancen for at vinde en af de fire store turneringer. Men jeg kan godt se de mekanismer, der har sat hendes spil et gear eller to op.

For selvfølgelig har det en betydning, at hun er afklaret i sit privatliv. Sportsfolk på det plan er tvunget til at have det størst mulige mentale overskud, når de skal præstere. Uden det kan fysisk form, forberedelser og rutine være nok så fine. Det vil bare sjældent være nok. Lige nu er Caroline Wozniacki i en situation, hvor der ikke er forstyrrende elementer, for det var forholdet til Rory McIlroy. Hun forsøger igen og igen – forståeligt nok på det personlige plan – at nedtone betydningen, men hendes far har selv påpeget, at det kostede.

Lægger man hertil, at Caroline Wozniackis spil er blevet præcist så offensivt, som de fem (!) trænere, der var inde over siden Piotr Wozniacki sidst stoppede som træner, alle ønskede. Ingen af dem formåede at trænge igennem og implementere de ændringer, som de mente, var nødvendige. Også selv om vi ikke fik set det i fuldt flor i finalen, hvor Serena Williams igen viste, at hun er for tennissporten, hvad Eddy Merckx var for cykling.

Der er dog skabt et mentalt overskud i de seneste måneder, som har gjort det muligt for farmand at få banket de ændringer ind i Caroline Wozniackis spil, og det har givet hende en række nye muligheder. Væk er fortidens defensive indstilling, hvor det for ofte handlede om at lade modstanderne lave fejlene. Fejl laver de stadig, men det er langt oftere et udtryk for, at de er presset til dem. Det er, hvad der står tilbage, når man ser på hele turneringen.

Nok så vigtigt, så ligner hun en spiller, der elsker at være på banen. Hun er bare godt gammeldags glad for sit professionelle virke. Og hun har al mulig grund til at være himmelråbende stolt over den præstation, hun har leveret de sidste 14 dage i New York. Så op med humøret, Caroline Wozniacki, du har understreget, at du igen tilhører verdenseliten i en af de mest højt profilerede sportsgrene på verdensplan.