Hans Pilgaard elsker at lukke sig inde i biografens mørke med en bøtte popkorn. I denne uges '3 du skal se' anbefaler han tre danske biograffilm.

Én af filmene er det danske drama 'Kollision', hvor charmetrolden Nikolaj Lie Kaas spiller hovedrollen, som familiefaderen Leo, der står midt i en hård skilsmisse.

»Jeg ved, at Nikolaj Lie Kaas bliver sur nu.... men Kaas er charmerende, og jeg er vild med ham, men jeg synes nu stadigvæk, at Nikolaj Coster-Waldau er lidt lækrere,« siger Hans Pilgaard med et grin.

I videoen øverst kan du se, hvilke to andre danske film, Hans Pilgaard har valgt at anbefale.

Når Hans Pilgaard ikke gemmer sig i biografens mørke, har han travlt med mange tv-jobs og sine egne tv-projekter. Derfor vælger han ofte, at trække stikket og tager på en rejse ud i verden i længere tid.

Når det sidste talkshow i denne sæson 'Hos Hans' bliver vist på skærmen på mandag, er Hans lige landet i Hanoi og begyndt en næsten 3 ugers ferie i Vietnam.

»Jeg har egentlig ikke noget problem med at være et kendt ansigt, men nogen gange er det rart bare at være 'Hans' og sidde på en café og kigge ud over havet. Jeg elsker jo, som alle andre, at være sammen med mine nærmeste, og dér er jeg jo bare 'Hans' på godt og ondt. Jeg misunder virkelig ikke Brad Pitt, som jo bliver genkendt over hele verden.«

Hans Pilgaard og kæresten Jobbe har været på mange rejser rundt i verden, når de trængte til en pause fra den travle hverdag i Danmark.

»Når man rejser rundt i verden bliver man klogere - både på verden og på sig selv. Når man møder folk - på gaden og i øjenhøjde, så er vi jo varianter af det samme. Mennesker, der prøver at leve, overleve og finde rod eller mening. Og når man møder mennesker og ikke regeringer, præsidenter og præste-overhoveder, så opdager man jo, at vi er ens, selv om vi er jøder, muslimer, sorte, hvide, homoer eller heteroer.«

Mennesker er også omdrejningspunktet i den nye tv-program '9.A', som får premiere på TV 2 senere i år.

I programmet besøger Hans Pilgaard sine gamle klassekammerater fra folkeskoletiden, da han selv gik i 9.A.

»Programmerne handler om lykke, sorg - næsten som en spejling af selve livet. Blev vi det, vi drømte om? Det handler om os, der stod der i skolegården efter 9. klasse på vej ud i verden - på jagt efter drømmene. Det har været den vildeste rejse, og jeg glæder mig så meget til at fortælle den historie kærligt og ærligt på TV 2,« fortæller Hans Pilgaard.

Programserien er udviklet af Hans selv og hans bedste ven som fotograf, og har været en stor oplevelse at lave.

Selv har Hans Pilgaard dog aldrig haft den helt store forkromede plan for livet:

»Jeg elsker det, jeg laver nu - og prøver bare at leve i nuet! Tænk dig, jeg får lov at lave rejseprogrammet 'Sæt pris på Danmark', talkshowet 'Hos Hans' og quizzen 'Lige i skabet' og nu altså også det meget personlige '9.A'. Jeg er meget taknemmelig og nyder rejsen.«

Hans Pilgaard er uddannet journalist. I 1995 blev han ansat på Nordisk Film, hvor han var journalist på Eleva2ren. Siden 1997, hvor han startede som vært på 'Go'Morgen' på TV3, har han været et kendt ansigt på tv-skærmen.

I videoen øverst kan du se hvilke tre danske film, Hans Pilgaard vil anbefale dig at se lige nu.