Topsikker ceremoni: I dag sværges Obama ind igen

Præsident Barack Obamas valgsejr cementeres med kæmpefest.

I dag indsættes Barack Obama officielt for anden gang som USAs præsident. Og det sker under topsikre forhold.

Over en million tilskuere vil blive kropsvisiteret, før de går ind på området foran scenen. Samtlige bus- og togstationer i Washington D.C. vil være lukket. Tusindvis af overvågningskameraer vil holde øje med alt. Og et hemmeligholdt antal politifolk og agenter vil være udstationeret til vands, til lands og i luften.

Barack Obama og hans vicepræsident Joe Biden har understreget, at dette års ceremoni vil være meget mindre og billigere end den kæmpefest, der markerede 2009s indsættelse af USAs første sorte præsident.Men alligevel har der været meget debat forud for dagens fest.

Trusler mod Obama

Beyoncé skal synge den amerikanske nationalmeloldi. Stjerner og Obama-favoritter som James Taylor, Stevie Wonder og Katy Perry skal optræde. Og det er den slags glitz og glamour, der har fået modstanderne til at brokke sig.

Da tusindvis af våbenentusiaster i sydstaten Arizona forleden afholdt en pro-våben- og anti-Obama demonstration, var luften tyk af had og trusler mod den siddende sorte præsident, der lige nu gør sit bedste for at stramme USAs våbenlove.

- Vi kan ikke være for forsigtige, når det drejer sig om sikkerhed, siger sikkerhedsekspert og astronaut Mark E. Kelly, hvis kone, kongresmedlem Gabrielle Giffords i 2011 blev ramt i hovedet, da en gal politisk modstander gik amok med sine automatvåben.

Da Barack Obama i 2009 blev indsat for første gang, snublede både højesteretsdommer John Roberts og præsidenten over ordene.Og før dagens indsættelse siger Barack Obama:

- Jeg er glad, hvis jeg bare kan tale rent.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08