Tv-producenterne har i kor præsenteret nye fladskærms-modeller, der nu er begyndt at lande hos de danske forhandlere.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tv-producenterne har i kor præsenteret nye fladskærms-modeller, der nu er begyndt at lande hos de danske forhandlere. De nye fladskærme skal dominere frem til foråret 2013 og tv-producenterne håber i særdeleshed på at kunne lokke med Smart TV og minimalistisk design. B.T. og FlatpanelsDK har taget en række af de nye fladskærms-tv ind fra de mest kendte tv-producenter. Læs testen og bliv klogere på, hvor du skal lægge dine penge.

Med BT PLUS får du:


- Stortest af årets bedste fladskærme

BT PLUS anbefaler også:





Tv-producenterne har i kor præsenteret nye fladskærms-modeller, der nu er begyndt at lande hos de danske forhandlere. De nye fladskærme skal dominere frem til foråret 2013 og tv-producenterne håber i særdeleshed på at kunne lokke med Smart TV og minimalistisk design. B.T. og FlatpanelsDK har taget en række af de nye fladskærms-tv ind fra de mest kendte tv-producenter. Læs testen og bliv klogere på, hvor du skal lægge dine penge.

Større stuealtre

Hvis man bevæger sig ud i de danske elektronikbutikker vil man hurtigt notere sig, at fladskærmene har vokseværk. På få år har danskerne forrådt de små 26-32-tommer skærme og bevæget sig op i størrelser over 40-tommer.

Tendensen er drevet af flere faktorer, navnlig HD-kanaler og pris. HD-kanalerne har for alvor fundet vej ind i danskernes stuer efter, at både DR og TV 2 har lanceret HD-versioner af deres tv-kanaler og tv-udbyderne er begyndt at inkludere HD-kanaler i deres grund- og mellempakker.

Pristrenden har også kun peget én retning; nedad. De mindste skærme oplever kun moderate fald efter en årrække med kraftige prisdyk, mens de største skærme stadig er midt i en nedadgående cyklus. Det er eksempelvis bemærkelsesværdigt at notere sig, at man i dag kan købe et gigantisk 70-tommer tv for under 30.000 kroner. For bare 2-3 år siden kostede en skærm med så svulmende dimensioner nemt 1000 kroner per tomme.

I takt med at skærmene er blevet større, er rammerne omkring skærmene blevet mindre. En 55-tommer skærm var for få år et sandt monster, men i dag kan den være så slank og beskeden, at den næsten falder i ét med stuen. De mere diskrete skærme lader i den grad til at have fået danskernes appetit for hjemmebiografskærme vækket. Husfreden er sikret.

Smart TV er hot

Tv-producenterne slår i år på tromme for Smart TV og alt hvad det bringer med sig. Smart TV kan opfattes som en pendant mobilverdenens smartphone; en enhed som kan hente medieindhold via internettet og som kan tale sammen med dine andre enheder i hjemmet.

Tv-producenterne forestiller sig at brugerne således kan hente små tv-apps, der kan byde på eksempelvis filmudlejning, små spil, vejrinformation, nyheder og meget andet. Smart TV kan styres med en smartphone, og kan desuden vise feriebillederne og styres via stemmekommandoer. Det lyder alt sammen spændende, og med tanke på, hvor populære smartphones er blevet på blot få år, er potentialet til at få øje på.

I en elektronikverden, der flytter sig hurtigere og hurtigere, kan man dog også frygte, at produkterne ikke er gennemarbejdet og velfungerende. Smart TV lover meget, men kan de også holde det? Er det tid til at du bliver ”smart”? Det kigger vi nærmere på i stortesten af fladskærme, ligesom vi naturligvis også undersøger billedkvaliteten på de mange fladskærme.

I testen kan du se, hvor du får mest for pengene. Få flere gode tips og råd om fladskærme på FlatpanelsDK.

Test

1. 46” Samsung UE46ES8005

Pris: 13.989,-

Forhandler: Wupti.com

Vurdering: Samsung er på banen med en ny LED-model, der kan styres vha. stemmekommandoer og bevægelse. Det lyder smart og derfor kalder Samsung tv’et for Smart TV. Man vil dog hurtigt finde ud af, at hele stemmestyringsdelen højest er en gimmick og at Smart TV er meget langt fra at være brugbart i dag. Der er for få tv-apps, for dårlige videomuligheder og hele systemet er langsomt og ikke særlig brugervenligt. Vi er imidlertid mest interesserede i billedkvalitet, og her placerer ES8005-modellen sig i toppen af feltet. Farverne fremstår flotte i Film-profilen, skærmen klarer hurtige sportssekvenser og film flot og kontrasten er høj. 3D- billedkvaliteten er også godkendt.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)

2. 42” Panasonic TX-L42ET5Y

Pris: 7.499,-

Forhandler: Fona

Vurdering: Panasonic satser i 2012 ikke kun på plasma-tv, men også på LED-modeller. Med ET5-modellen kaster Panasonic sig over mellemprisklassen og indbygger herudover passiv 3D, hvor man kan få en 3D-effekt ved blot at bruge de billige 3D-briller fra biograferne. Alligevel er 3D-effekten overbevisende, og nu kan hele familien se med uden det koster en bondegård. Den generelle billedkvalitet er derimod ikke noget at juble over, for ET5 er ordinær på næsten alle punkter. Der mangler noget intensitet i billedet fordi de mørke farver bliver grålige og farverne er meget overmættede. Responstiden er acceptabel. Smart TV-delen er heller ikke overbevisende.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv)

3. 40” Sony KDL-40HX855

Pris: 10.785,-

Forhandler: Wupti.com

Vurdering: Sony har med HX855-modellen skabt et fjernsyn med et ganske unikt designsprog. Den tilbagelænede skærm med aluminiumsfod, der får tv’et til nærmest at svæve, er et frisk pust til tv- designverdenen. Det samme kan dog ikke siges om Bravia Internet Video, som er Sonys Smart TV-platform. Den er ekstremt forvirrende at finde rundt i, mangler tv-apps og er generelt bare ikke særlig brugbar. Hvad angår billedkvalitet er HX855 derimod et rigtig godt tv. Det hører til i toppen af LED-modellerne, og Sony leverer behagelig og smuk billedkvalitet – særligt på HD-kanaler eller Blu-ray. Farverne er naturlige og responstiden er mere end rigelig til både sport og film.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)


4. 42” LG 42LM669T

Pris: 8.895,-

Forhandler: El Giganten

Vurdering: LG har i 2012 satset på ”Rammeløse” skærme, hvor rammen omkring skærmpanelet er reduceret til et absolut minimum. Det skaber meget diskrete og minimalistiske skærme, og LM669T er – sammen med sine designbrødre LM660T og LM670T – iblandt. LGs Smart TV-platform er den mest brugervenlige vi endnu har prøvet og du kan konstant hive en menu op i bunden af skærmbilledet, som viser dig dine videotjenester, spil, nyheder, vejret osv. Billedkvaliteten er generelt god, og LM669T gengiver billeder med høj detaljegrad og flot gengivelse af hurtige bevægelser. Farverne er også naturlige. Vores eneste anke er, at de mørkeste farver ikke er så intense, hvilket kan bemærkes i et mørkt rum.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv)

42” Panasonic TX-P42GT50Y
42” Panasonic TX-P42GT50Y
Vis mere

5. 42” Panasonic TX-P42GT50Y

Pris: 8.895,-

Forhandler: Komplett.dk

Vurdering: Panasonic bygger videre på deres plasma-teknologi, der har indbragt dem mange roser gennem årene. GT50 er en af de seneste i rækken og den skuffer bestemt ikke. Billedkvaliteten er eminent og specielt den meget dybe gengivelse af den sorte farve, gør at billeder på skærmen fremstår intense og levende. Farverne er millimeterpræcise, og følger de standarder, som filmproducere arbejder ud fra, og responstiden er ekstremt hurtig, hvilket gør skærmen ideel til sport og konsolspil. Eneste lille anke på billedfronten er, at det blanke frontglas har en tendens til reflektere lamper og vinduer i stuen – specielt i dagstimerne. Derudover er vi ikke overbevist af Smart TV-delen, med 3D-billedkvaliteten er super.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)

Testvinder

6. 51” Samsung PS51E8005

Pris: 15.989,-

Forhandler: Komplett.dk

Vurdering: Samsung har en konkurrent til Panasonics plasma-tv og den hedder i år E8005. Den mindste model er på 51” og er til dem, som vil have den store tv-oplevelse. Samsung E8005 formår at overbevise på mange fronter, men er et lille skridt bagefter Panasonics GT50-model. Samsung har dog stadig skabt et herligt plasma- tv med naturlig farvegengivelse, meget hurtig responstid, som sikrer at hurtige bevægelser ikke bliver sløret, og ganske god 3D. I forhold til Panasonic GT50, klarer skærmen sig lidt bedre i oplyste stuer fordi refleksioner ikke påvirker billedet helt så meget, men lidt dårligere i mørkelagte rum fordi de mørkeste farver ikke er helt så intense. Smart TV-delen er vi ikke overbeviste af, og den er identisk med den på ES8005-skærmen, som vi også har med her i testen.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)




7. 47” LG 47LM960V

Pris: 24.999,-

Forhandler: El Giganten

Vurdering: LGs topmodel hedder i år LM960V, og her har vi en model med en så slank ramme omkring billedet, at skærmen næsten er usynlig, når der tændes på fjernbetjeningen. Billedkvaliteten har generelt samme karakteristika, som den billigere LM669T-model og det er på sin vis godt – hvert fald indtil man bemærker det heftige prisskilt. LM960V er bare ikke så meget mere værd og har en ret graverende fejl, som fremkommer, når der afspilles Blu-ray-film på skærmen. Blu-ray-film ser meget slørede og uklare ud, fordi skærmen tilfører slør på bevægelse, og det trækker markant ned. Den passive 3D-teknologi er dog lettilgængelig og baseret på de billigere 3D-briller, men det hiver ikke karakteren meget op.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)

8. 70” Sharp 70LE836S

Pris: 27.999,-

Forhandler: AV-connection

Vurdering: For få år siden kostede en 70-tommer skærm mere end 1000 kroner per tomme. I dag kan du få den til en del under 30.000 kroner - så længe der står Sharp på fronten. Sharp har sadlet om og satser nu helhjertet på storformatsskærme. Sharp 70-tommer er bestemt et kig værd, hvis du søger en skærm til hjemmebiografen. Billedkvaliteten – særligt på HD-kanaler og Blu-ray-film – er eminent og 3D-oplevelsen er næsten biografagtig på den store skærm. Farverne gengives overbevisende og kontrasten er høj, hvilket sikrer, at skærmen gør sig godt i både oplyste stuer og mørkelagte hjemmebiografer. En super storskærm til prisen.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv)

9. 40” B&O BeoPlay V1

Pris: 21.999,-

Forhandler: B&O-butikker

Vurdering: Bang & Olufsens nye, billigere B&O Play linje har kastet sin første fladskærm af sig i form af BeoPlay V1. B&O gør et overbevisende comeback i de lavere prislag med et fjernsyn, der har et unikt design, en medieafspiller, som kan afspille video, musik og vise billeder fra andre enheder i hjemmet, og fornuftig billedkvalitet. B&O har udeladt 3D og fokuserer udelukkende på 2D, men det gør bestemt ikke noget. Billederne på skærmen har dybde og intensitet, men vi oplevede dog visse problemer med farverne. F.eks. brydes farveovergange – f.eks. en himmel – nogen gange op og vises ikke perfekt. BeoPlay V1 er et solidt tv på mange områder, men baseret på ren billedkvalitet er det ikke blandt testens bedste.

Teknik: Digitale tunere: DVB-T (husantenne) DVB-C (kabel-tv) DVB-S (parabol)