KØB PLUS!

Per Bs ven: Han burde være gået før

Per Bjerregaard er tvunget til at acceptere investorernes tilbud, mener BIF-veteran og tidligere direktør Finn Andersen

Der er mange i Brøndby, der har ventet på dette i lang tid. Også de ledere, der har været med hele vejen fra den spæde begyndelse sammen med Per Bjerregaard.

Aktieklassernes opløsning, nye investorer og Bjerregaards afgang. Alt sammen tiltag, der glæder en af disse veteraner.

Finn Andersen er tidligere direktør i klubben, har i mange år siddet i bestyrelsen, som han forlod i april i år, og han sidder i øjeblikket i de to magtfulde Brøndby-organer, BIFs Veteraner og Brøndbys Venner, som begge har medlemmer i den bestemmende Fodbold Fond.

- Dette bliver til noget. Der er ingen, der kan sige nej til tilbuddet fra Frank Buch-Andersen, og det gør Per (Bjerregaard, red.) heller ikke, siger Finn Andersen, der er en af de få fra veteranerne, som tidligere har kritiseret Bjerregaard.

- Vi, der sidder med stemmerne blandt veteranerne, vi er alle klar på, at nu skal det være sådan. For det er redningen. Hvis man ikke gør det, er der ingen redning. Per har jo siddet og spærret for den udvikling, hvilket han har gjort flere gange, senest i 2010, da Staxen, Roth og Kurt Larsen (tidl. bestyrelsesmedlemmer, red.) foreslog noget lignende, siger han.

- Det er simpelthen et nødvendigt projekt. Nu har det nuværende system med aktieklaserne levet, siden vi startede i 70erne, og det har haft sin levetid. Nu er det forbi, og der er ikke noget at gøre ved det, siger Andersen, som i dag er direktør for Brøndby Hallen.

- Det bliver godt, men også ærgerligt. Mange har jo brugt et helt liv på det her, og det har Per jo også. Vi havde alle glædet os til, at når vi nåede den alder, vi har nu, så kørte klubben bare af sig selv, og så kunne formanden sidde stille og roligt som formand, hvilket Per også havde fortjent. Men det var jo også en drøm, der brast, siger han og fortsætter:

- Der var 37 år, det gik godt i, mens seks-syv gik dårligt. Per skulle nok være gået af noget før, der har jo været signaler i den retning, og han skulle nok have gjort det allerede på de tidspunkter.

Finn Andersen mener, at Bjerregaard har set skriften på væggen.

- Man går forkert i byen, hvis man tror, at Bjerregaard går imod dette. Det ville have været noget andet, hvis der var kommet en kapitalfond eller lignende, men én som Frank Buch elsker fodboldklubben og vigtigst af alt, han kommer ikke til at eje den.

- Det bliver jo ikke et enmands-show. For ud over disse aktionærer er der 20.000 andre aktionærer, som alle har en stemme. Vi skal ikke ende dér, hvor en eller to personer ejer klubben, for så er vi jo ikke nået videre, siger Andersen, der ikke mener, at det gamle nag mellem Bjerregaard og Buch-Andersen vil få indflydelse.

- Klubben er vigtigere end gammelt nag. Det har Per indset, siger Andersen.