Den første nedrykker i Superligaen er fundet, og det bliver Esbjerg, som skal gå den tunge gang ned i 1. division.

Det blev en realitet, da vestjyderne tabte nedrykningsslaget på udebane mod AC Horsens med 2-3 efter 1-1 ved pausen.

Den første kamp i Esbjerg sluttede 1-1.

I søndagens kamp i Horsens kom hjemmeholdet foran ved Lasse Kryger syv minutter før pausen, men det lykkedes for Jacob Lungi Sørensen at udligne kort efter.

Se højdepunkterne fra kampen herunder:

Se alle højdepunkterne fra nedrykningskampen mellem AC Horsens og Esbjerg fB!

I anden halvleg chokstartede Horsens med et mål af Kjartan Finnbogason, inden islændingen satte trumf på med et mål på straffespark.

I slutningen af kampen blev Esbjerg reduceret til ti mand, da Konstantinos Tzimikas blev udvist på grund af et frustrations-frispark.

Alligevel lykkedes det for Jesper Jørgensen at reducere til 23 i dommerens overtid, men det var for lidt og frem for alt for sent.

Esbjerg var senest i 1. division i 2011/12-sæsonen.

AC Horsens er dog ikke reddet med sejren. Østjyderne skal ud i kvalifikationskampe mod nummer to fra 1. division, som er Vendsyssel.