Regeringen afsætter i sit udspil til en ny boligaftale 2,7 milliarder kroner årligt til at øge trygheden i udsatte boligområder. Det første sættemøde i forhandlingen er onsdag eftermiddag.

Onsdag begynder forhandlingerne om en ny boligaftale, og regeringen lægger op til en årlig renoveringsramme på 2,7 milliarder kroner. Formålet er at gøre de udsatte boligområder mere trygge.

Undersøgelser viser, at beboerne i de udsatte boligområder føler sig mindre trygge end folk, der bor i andre byområder. Områderne er tit isoleret fra resten af byen, og de har et stort behov for at blive renoveret. Samtidig er der ifølge minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), brug for at skærpe den boligsociale indsats, så »de mange gode kræfter trækker i samme retning«.

»Der er rigtig mange gode projekter, men der er også brug for, at vi i endnu højere grad sikrer, at de hænger sammen på tværs. Med udspillet til en ny boligaftale sørger vi for, at der er penge til både det fysiske løft, men også det mentale løft, som i lige så høj grad er nødvendig,« siger han i en pressemeddelelse.

Regeringens udspil lægger blandt andet op til at afsætte 12,3 milliarder kroner fra 2015 til 2020 til renovering, »som løfter den almene sektor under hensyn til de økonomiske samfundsvilkår og med blik for trygheden«. Yderligere 1,9 milliarder kroner fra 2015 til 2018 skal gå til en effektiv boligsocial indsats i udsatte områder - og heraf skal en del gå til huslejenedsættelse.

De tidligere boligaftaler er blevet vedtaget med et bredt flertal i Folketinget, og Carsten Hansen forventer også et »godt forhandlingsforløb« denne gang:

»I min tid har vi haft en god tradition for brede aftaler på boligområdet, og jeg ser frem til at lave endnu en bred aftale til glæde for den million danskere, der bor i den almene sektor.«

Ministeren holder det første sættemøde med partierne i forligskredsen - som tæller alle partier udover Enhedslisten - onsdag eftermiddag.