Copenhagen Half Marathon, der blev afviklet søndag i Københavns gader, endte med en dobbelt etiopisk triumf. Både hos mændene og hos kvinderne blev opgøret om sejren rene afrikanske dueller, mens de bedste danske løbere måtte kæmpe om placeringerne længere nede i feltet.

Shumet Mengistu vandt mændenes løb i tiden 1.02.43, tre sekunder foran Benson Olenakeri fra Kenya. Bedste dansker var Thorkild Sundstrup fra Aarhus Fremad på en sjetteplads i tiden 1.08.49.

Hos kvinderne blev det også til en etiopisk sejr i en østafrikansk duel, da Amane Beriso Shankule i tiden 1.11.50 vandt foran Rael Kimaiyo Jepyator, Kenya, 1.12.25. Anna Holm Baumeister, datter af løberlegenden Henrik Jørgensen, løb ind på femtepladsen i 1.17.45 som hurtigste danske kvinde.