Den islandske forretningsmand Jon Asgeir Johannesson må vente en uge på at finde ud af, hvad der sker i retssagen mod ham. Dommerne tager stilling på tirsdag.

De islandske dommere i sagen mod topledelsen i virksomhedsgruppen Baugur med forretningsmanden Jon Asgeir Johannesson i spidsen vil bruge den kommende uge til at beslutte sig til, om anklagerne mod forretningsmanden holder eller falder til jorden.

Efter halvanden times høring om sagens anklagepunkter tirsdag eftermiddag trak de islandske dommere sig tilbage. De vil bruge tiden frem til tirsdag den 20. september til at vurdere, om anklagemyndighedens sag om alt fra underslæb, mandatsvig, suspekte lån og tvivlsom bogføring holder.

Den islandske dommer, der står i spidsen for retssagen mod Jon Asgeir Johannesson, har vurderet, at der er sprækker i 18 ud af anklagemyndighedens 40 anklager mod forretningsmanden. I alt løber anklagerne mod Jon Asgeir Johannesson op i 2,7 milliarder islandske kroner svarende til 256 millioner danske kroner.

Jon Asgeir Johannesson er kendt i Danmark for opkøbene af stormagasinerne Magasin og Illum samt medejerskabet i ejendomsselskabet Keops.

/ritzau/