Danske Morten Wigotski var mandag aften til stede ved det julemarked i Berlin, hvor en lastbil pludselig kørte ned gennem menneskemængden og træboderne. Foreløbig er ni meldt døde, og over 50 er såret.

Danskeren beskriver, hvordan den hyggelige julestemning på markedet i løbet af fem til seks sekunder blev forvandlet til et inferno af larm og mennesker, der løb for deres liv.

»Det var som om at høre en træklods, der faldt ned fra ti meters højde. Et ordentligt dunk. Og så begyndte folk bare at løbe«, siger Morten Wigotski til BT.

Først troede han, at der var sket et trafikuheld. Men da han så folks utrygge blik i øjnene, var det nok for ham til at konkludere, at det her var langt mere end blot et trafikuheld. Præcis hvad det var, vidste han bare ikke.

Hvad danskeren på det tidspunkt ikke vidste, var, at en lastbil var braget gennem julemarkedet. Politiet i Berlin skriver på Twitter, at ni personer er dræbt, mens adskillige er såret. Èn person er ifølge tysk politi blevet anholdt, mens en anden er fundet død i lastbilen, lyder de foreløbige meldinger mandag aften.

»Vi løb af sted, fordi alle andre gjorde det, og ind foran bilerne. Der er en panisk stemning, men da vi kom 300 meter væk, begyndte det at blive roligt og ligne enhver anden storby,« siger danskeren.

Men det mest uhyggelige for Morten Wigotski er tanken om, at han to minutter inden lastbilen startede sit dødstogt, stod lige der, hvor vognen kørte ind på markedet.

Sent mandag aften sidder han nu på sit hotelværelse. Heldigvis i sikkerhed.

»Vi har siddet her i en to timer efterhånden og fulgt med på tysk tv med det tyske vi nu forstår,« siger Morten Wigotski.