Aktiekapitalen i F. Junckers Industrier er sandsynligvis tabt. Det oplyser advokat Oluf Engell, der fører tilsyn med virksomheden i betalingsstandsning, i en skrivelse i forbindelse med indkaldelse til kreditormøde i virksomheden. Junckers gik i betalingsstandsning den 12. november.

Oluf Engell konstaterer, at der efter betalingsstandsningen og i forbindelse med en rekonstruktion må regnes med betydelige tab og fortsætter:

- Som følge heraf må det frygtes, at aktiekapitalen kan være tabt, og at der er en nærliggende risiko for tab også for kreditorerne. Der kan ikke på nuværende tidspunkt - en uge efter betalingsstandsningen - angives nærmere herom, skriver Oluf Engell.

Han indkalder til kreditormøde fredag den 28. november kl. 11 på virksomheden. I forbindelse med mødet vil skifteretten tage stilling til, om betalingsstandsningen skal opretholdes.

Formålet med betalingsstandsningen er at undersøge mulighederne for at føre virksomheden videre efter en rekonstruktion.

Direktør Flemming Viskum oplyser overfor Ritzau, at kreditormødet er en orientering, hvor der gøres status over virksomhedens økonomi.

/ritzau/