60 år i dag: Her er dagens skønhed

Kim Basinger begyndte som Bond-pige og har siden haft en både spændende og varieret filmkarriere. Søndag fylder hun 60.

Biografpublikummet blev første gang opmærksom på Kim Basinger for 30 år siden, da hun var Bond-pige i den uautoriserede James Bond-film, »Never Say Never Again«, med en Sean Connery, der havde passeret de 50. Siden spillede hun bl.a. med i Robert Redford-filmen »The Natural« (1984) og 1980’ernes erotiske filmklimaks »9 1/2 Uge« (1986). Samt i 1989-udgaven af »Batman« og siden i bl.a. James Ellroy-filmatiseringen »L.A. Confidential« (1997). Men hvad færre måske ved er, at Kim Basinger også er sanger – og vegetar.

Kimila Ann »Kim« Basinger blev født i Athens, i staten Georgia. Hendes mor var model og svømmer og medvirkede i flere musicals med svømme-stjernen Esther Williams. Hendes far var big band-musikeren Donald Wade Basinger, der ni år tidligere havde været en af de amerikanske soldater, der kæmpede sig i land i Normandiet på D-dag, 6. juni 1944.

Hendes amerikanske forfædre har været af både engelsk, tysk, fransk, svensk og irsk afstamning – sandsynligvis iblandet en smule Cherokee-indianer. Hun var en af seks søskende og havde et anstrengt forhold til sin far, der aldrig opmuntrede sine børn, men som dog havde overskud til uophørligt at kritisere dem. Hun har ikke lagt skjul på, at det medførte en usikkerhed, som hun aldrig siden har formået at slippe.

Hun blev tidligt model ligesom sin mor og fik kontrakt med Eileen Ford i New York, men hun brød sig ikke om model-livet, selv om pengene var gode. Ved siden af sang hun på klubber i Greenwich Village.

Efter nogle år flyttede hun til Los Angeles, hvor hun i 1970erne optrådte i tv-serier som for eksempel »Charlie’s Angels«, derefter blev hun Bond-pigen, der kunne mere end at se ualmindelig godt ud, og med den fulgte anerkendelsen som også talentfuld skuespiller.

I privatlivet dannede hun i 1980erne par med den 15 år ældre make-up-ekspert, Ron Snyder-Britton, men de blev skilt i 1989, angiveligt fordi hun i en periode have en affære med Richard Gere. Efter skilsmissen var hun kæreste med bl.a. den lille Prince.

Sin anden ægtemand, Alec Baldwin, blev hun gift med i 1990. De spillede sammen i flere film og desuden sig selv i 1998 i en episode af tegnefilm-serien »The Simpsons«. Sammen med Alec Baldwin fik hun i 1995 datteren Ireland Eliesse Baldwin. Parret blev skilt i 2002 og kæmpede i retten en uskøn kamp om forældremyndigheden over deres datter.

En periode trak hun fortrinsvis overskrifter i Los Angeles og omegn, fordi hun kæmpede med massive økonomiske problemer, men hun har alligevel haft overskud til at passe en filmkarriere i et lavere gear, stå frem som dyrevelfærds-forkæmper og som vegetar. Kim Basinger er desuden erklæret religiøs og siger, at hun har »en stærk tro« og et »humoristisk forhold« med Gud.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

Kommer an på de øjne, der ser!

Skrevet af Ole Høj, Mandag den 9. december 2013, 00:03

BT`s postulat:

"Kim Basinger - en af filmverdenens smukkeste kvinder - fylder søndag 60 år."

er både subjektivt og voldsomt provokerende for de af os, der ikke har samme opfattelse.

Man kunne ligesågodt skrive:

"Lada er/ var verdens bedste bilmærke"

selvom vi alle ved, at det var en bedre investering at købe et årskort til HTog/eller DSB.

Hvornår holder journalister op med at præsentere deres egne holdninger som holdninger, der deles af resten af befolkningen. Giv dog jeres læsere frihed til selv at have en mening!

Jeg har af gode grunde ikke noget personligt imod Kim Basinger, men hun er og har aldrig være en type, som jeg ville vende mig om efter på gaden, eller for så vidt andre steder.

Ufatteligt

Skrevet af Lars Krarup, Søndag den 8. december 2013, 20:22

Ja hun er smuk og lækker, men ufatteligt man kan kommentere på så ligegyldigt artikel