KØB PLUS!

KIF-træner: Rigtig trist med Kim A.

Peter Bredsdorff-Larsen ærgrer sig over ny skade og savner trænings-tid med hele truppen

Træner for KIF Kolding Københavns (KIF) tophold i herreligaen, Peter Bredsdorff-Larsen, aner ikke, hvad han står over for med Kim Anderssons ankel-skade. Af den simple grund, at KIFs svenske stjerne aldrig har haft en lignende skade før.

- Der er stor forskel på den slags skader. Også i forhold til, om spilleren tidligere har prøvet at være skadet i anklen. Og det har Kim ikke. Det gør nogle gange, at mindre vrid faktisk kan give tilsvarende lange skadesperioder, fordi ledbånd og den slags slet ikke er vant til den slags skader, siger Peter Bredsdorff-Larsen til sporten.dk.

Kim Andersson vred om på sin venstre ankel ved træning tirsdag, og der går endnu nogle dage, inden skadens omfang for alvor kan vurderes. Men det står fast, at KIF skal undvære holdets suveræne topscorer i de fleste af de fem kampe i Håndboldligaen, topholdet skal spille i resten af 2012.

- Det er langt fra sikkert, at han er med igen på denne side af jul, konstaterer Peter Bredsdorff-Larsen.

Fire af KIFs resterende kampe i år ligger før juleaften.

Det ærgrer også KIF-træneren, at han nu skal fortsætte med at træne uden alle mand til rådighed, efter at Bo Spellerberg netop er vendt tilbage efter en skadespause, og både Joachim Boldsen og Lukas Karlsson er tæt på comeback.

- Vi har skullet arbejde med alternative ting i en periode uden Lukas Karlsson og Bo Spellerberg. Og senest uden Joachim Boldsen. Så jeg havde egentlig set frem til, at jeg snart kunne begynde at arbejde med hele holdet igen. På den måde er det rigtigt trist, at Kim er ude.

- Vi har ikke brug for at have flere alternative uger, hvor vi skal arbejde med perifere dele af vores værktøjskasse. Vi ville egentlig gerne tilbage til det, der var meningen med holdet, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Han kan dog glæde sig over, at Joachim Boldsen ser ud til et snarligt comeback.

- Det er et spørgsmål, om han måske allerede er med på lørdag. Vi skal lige være helt sikre på, at der er styr på hans ankel. Lukas passer vi godt på. Han er i fuld vigør og træner godt oven på sin fiberskade. Men faren er altid, at man kommer til at begynde for tidligt med sådan en skade. Så vi giver det gerne en uge ekstra. Men han er lige rundt om hjørnet, og ham får vi god gavn af inden jul, siger KIF-træneren.

Læs også: