Claus Meyer, 46, ynder at kalde sig selv for gastronomisk iværksætter, og netop nu har han sat ekstra gang i interessen for bagning med sin bog 'Meyers bageri'. Bogen er rykket op som nummer ét på faglitteraturens hitliste, og efter blot tre måneder udkommer den nu i 4. oplag.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- At bage er noget, alle elsker, og når der er ekstra interesse for at bage netop i denne tid, så tror jeg, det har noget at gøre med, at luksus-begrebet har ændret sig i de senere år.

Luksus behøver f.eks. ikke være en dyr bil eller en dyr rejse. Det kan i stedet for være at indleve sig i at lave tingene så godt som muligt – f.eks. at bage et godt brød. Hvis man ikke har råd til at give sit barn en cykel, så kan man i stedet for sætte barnet op på køkkenbordet og ælte en dej sammen. Det kan være en luksus i sig selv, siger den kendte kok fra tv.

Samarbejder med bagermester

Claus Meyer har udviklet opskrifterne i sin nye bog i samarbejde med bagermester Nicolai Skytte, der har været ansat i Meyers virksomhed i tre år.

- Vi har begge hver 30 års erfaring med at bage, og det har godt nok ændret sig meget i årenes løb. Egentlig er det ufattelig enkelt at bage. Men det er hele tiden muligt at gøre det bedre, og man bliver aldrig færdig, siger Claus Meyer.

Den kendte kok erkender lige ud, at han elsker kager, og det er ikke sådan, at hans nye bog i disse sundhedstider advarer mod kagespiseri.

For et par år siden fik Claus Meyer comeback på DR1 i et nordisk mad- og rejseprogram. Det er der lavet en engelsk version af, og det har siden været vist i 40 lande.

- Lige nu kører programmet i japansk tv, og den danske ambassade har udtrykt begejstring over, hvordan programmerne er med til at sætte fokus på Danmark. Det er jeg naturligvis stolt af, siger Claus Meyer.