Tilbudssites har i flere tilfælde udbudt silikonebryst- og flyveøreoperationer på privatklinikker til halvdelen af prisen. Det vil Forbrugerrådet sætte en stopper for.

At købe nye bryster eller få barnets ører lagt ind er ikke det samme som at købe en brunch, to hotelovernatninger eller en ansigtsbehandling, mener Forbrugerrådet.

Det skal derfor være forbudt de meget populære tilbudssites som sweetdeal.dk, groupon.dk og tilbudibyen.dk at udbyde plastikoperationer på vegne af privatklinikker, mener rådet, der mener, at man får for lidt rådgivning og for lidt betænkningstid, når man køber via et tilbudssite:

- Det er noget andet at købe et par nye bryster end at købe en brødrister. Man bliver nødt til at tænkes sig lidt mere om, men det er ikke muligt, når man får det kastet i hovedet på den her måde. Der er mange, der vil blive lokket, siger Signe Jensen fra Forbrugerrådet til DR København.

Opbakning fra regeringen



De Radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom, er enig. Hun vil drøfte med sundhedsministeren om markedsføringsloven skal ændres, så disse sundhedsydelser ikke længere dukker op som hurtige knaldtilbud:

- Vi skal se på, om det er rimeligt, at ydelser, der har langsigtede konsekvenser og som er svære at ændre på, når man har fået det foretaget, kan markedsføres på samme måde som køkkenudstyr og fastfood, siger hun til DR.

Sweetdeal, der er ejet af Berlingske Media, udbød sidste år silikonebrystoperationer for en privatklinik i Københavnsområdet. 305 kvinder slog til. Allerede dengang var Forbrugerrådet ude med kritik, men Sweetdeal og privathospitalet bag tilbuddet fastslog, at kunderne kunne fortryde handlen og få pengene tilbage, såfremt de fortrød inden selve indgrebet.

Brancheforening: Nye bryster er ikke takeaway



Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK), der repræsenterer ca. 80 pct. af de danske privatklinikker, er dog enige i Forbrugerrådets ønske om forbud:

- Et operativt indgreb, herunder en brystforstørrelse, er ikke noget, man skal tage beslutning om i huj og hast, fordi der her og nu er et godt tilbud. Kirurgi er ikke og skal ikke være en vare på linje med takeway-mad, der kan bestilles med et enkelt klik. Det skal overvejes meget nøje, og det er ganske enkelt etisk og lægefagligt uansvarligt at lade den enkelte tage endelig stilling til et operativt indgreb, inden de har fået en lægefaglig konsultation, siger næstformand i BPK, Jens Jacobsen.