Danmark

Find bare kælken frem - sneen bliver liggende

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Du kan roligt finde kælken frem, for sneen bliver liggende. Måske en uge endnu! Foto: Henning Bagger

Hele Danmark er her til morgen indhyllet i et fint lag sne, og er du glad for vinterlege, kan du roligt glæde dig, for sneen bliver liggende denne gang.

- Der er faktisk faldet rigtig meget sne i nat. Der er faldet sne over hele landet, og de fleste steder er der tale om 2-5 centimeter, men der er altså også meldinger om 10 centimeter nogle steder. Her til morgen sner det kraftigst i Sønderjylland, i Djursland og omkring Mariagerfjord, fortæller Andreas Nyholm fra TV2s Vejrcenter tirsdag morgen, hvor det ser ud til, at sneen vil falde helt indtil omkring middagstid, hvorefter det aftager.

Læs også: Lastbiler gled af kørebanen: Motorvej lukket to gange

Og for en gangs skyld bliver sneen ikke bare til brun sjap, før vi får udnyttet den, fortæller Andreas Nyholm.

- Der er forholdsvist koldt, og kulden har bidt sig fast. Det betyder altså, at sneen bliver liggende i de kommende dage. Højst sandsynligt helt frem til weekenden og muligvis også forbi weekenden. Man kan altså godt finde kælken eller langrendsskiene frem, siger han.

Læs også: Sne driller morgentrafikken over hele landet

Dagtemperaturerne de næste dage kommer til at ligge omkring -2 til -5 grader, og om natten kan der enkelte steder blive helt ned til 15 minusgrader. Det betyder altså også, at danskerne skal være forsigtige på vejene, da der er risiko for sne - og isglatte veje.

Heldigvis holder blæsten sig lidt på afstand, så det kommer ikke til at føles så bidende koldt, som det gjorde i mandags.

Relaterede

Det læser andre