Danmarks største tv underholdnings-nestor Otto Leisner, er død, 91 år gammel. Vennerne husker ham som en varm og glad person, som godt kunne lide at feste.

Familien til Danmarks store underholdningsnestor på tv har her til morgen, via DR, meddelt, at Otte Leisner er død, 91 år gammel.

SE BILLEDER FRA OTTO LEISNERS LIV HER

Otto Leisner blev den første vært herhjemme, som for alvor blev kendt via tv. Han var synonym med lørdagsunderholdningens i en tid, hvor der kun var én landsdækkende tv-kanal herhjemme - nemlig DR.

Mange husker også stadig programmer som 'Weekendhytten', 'På med pilen' og ikke mindst 'H.O.P.L.A'.

En af dem, som har arbejdet meget sammen med Otto Leisner, er forfatteren Lise Nørgaard.

- Otto Leisner var et utroligt sødt, rart og venligt menenske. Og så var han god at kende, fordi han altid var postiv og ville have, at alle skulle have det godt. Jeg har været til mange fester med ham i tidens løb, og han var lidt af en festabe. Han havde altid nogle sjove vittigheder, som han fyrede af, siger Lise Nørgaard til bt.dk.

Selv om han blev kendt som hele Danmarks underholdningsnestor, understreger Lise Nørgaard dog, at han ikke kun var til sjov og pjat, som det ellers nogle gange blev fremstillet i pressen.

- Otto Leisner var ikke kun til underholdning. Han var privat et meget kultiveret menenske, som især holdt af at høre klassisk musik, fortæller Lise Nørgaard.

Også komponisten Bent Fabricius Bjerre arbejdede i mange år sammen med Otto Leisner. Da bt.dk overbringer ham meddelsen om tv-legendens død, bliver der pludselig helt stille i baggrunden.

- Åb nej, det er ikke det rigtigt. Det er jeg ked af at høre. Jeg husker Otto Leisner som en venlig og rar person. Han var den første herhjemme, som for blev landskendt kendt via tv. Det første, vi lavede sammen, var 'Weekendhytten', husker Bent Fabricius Bjerre.

Udover at have lavet mange tv-programmer sammen, var Bent Fabricius Bjerre også den første herhjemme, som introducerede Otto Leisner som tekstforfatter. Otto Leisner skrev blandt teksten til Grethe og Jørgen Ingemann's store hit 'Blot slentre gennem regn.' Send din sidste hilsen til Otto Leisner her