Prins Henrik har ikke kun tænkt sig at favorisere en grænsebutik, når han mandag kommer til Harritslee, syd for den dansk-tyske grænse.

Sådan blev det ellers opfattet, da grænsehandelskoncernen Fleggaard for nogle uger siden lavede et større PR-fremstød i anledning af Prinsens besøg.

Men nu viser det sig, at prins Henrik også vil besøg butikkerne ”Calle” og ”Sonja og Wolfgang”, og det har faktisk hele tiden været meningen. Det kom blot bag på hoffet, at Fleggaard havde været lidt hurtigt ude og meget kraftigt markeret prinsens besøg med nedsatte priser, og med en auktion over prinsens vine til fordel julemærkehjemmet i Kollund.

Alle disse tiltag vil foregå som planlagt, men derudover tager prinsen sig også tid til besøg i andre grænsehandelsbutikker, hvor hans vin sælges. Det er tydeligt, at prinsen ikke ønsker at nogen af butikkerne skal forfordeles.

- Vi er meget glade for, at prinsen også vil besøge vores butik, siger Antoni ”Calle” Andersen og har i dagens anledning lavet en stor udstilling med prinsens vine. Han synes, at det er helt naturligt, at prinsen laver lidt reklame for sin vin – også syd for grænsen, hvor i øvrigt 15 -18 pct. af det samlede vinsalg til danskere foregår.

Direktør Michael Carl fra Chris-Wine i København vil tage med prinsen til grænsebutikkerne. Det er hans firma, der er forhandler af prinsens vin, og han oplyser til B.T., at der i løbet af den sidste halve snes år er sket en fordobling af prinsens vin i Danmark - uden at han vil røbe det præcise salg.

I starten var prins Henriks vin noget forkætret, men Michael Carl oplyser, at prinsen efterhånden får ganske rosende anmeldelser for sine vine, når landets vinskribenter skal bedømme dem.

Det forlød søndag, at prins Henrik, når han nu kommer til grænsen, vil sørge for et par smagsprøver på noget af den vin, der er udvalgt til prins Joachim og Maries bryllup 24. maj i Møgeltønder.