Lyt til artiklen

Henrik Møllgaard har prøvet mange ting. Vundet flere VM-titler. Spillet ekstraordinære kampe.

Men både i dag og når han på et tidspunkt siger farvel og tak til håndboldbanen, vil der være én, der stikker klart ud.

»Det er den vildeste håndboldkamp, jeg har været en del af. Det var kun de 17.000 egyptere i hallen, vi sådan manglede for, at alt var fuldendt. Og et opgør, hvor jeg for første gang har prøvet at have ondt af en modstander, efter vi sendte dem ud, for de var fuldstændig knuste. Det kunne lige så godt have været dem.«

Sådan fortæller landsholdsstjernen inden mødet med Egypten mandag aften.

For det er netop kampen mod dem ved VM 27. januar 2021, der står soleklart i hans erindring.

»Den kamp havde alt med drama, intensitet, vanvittige afgørelser, hold, der ikke kunne finde ud af at vinde på de rigtige tidspunkter. Så endte det heldigvis med, at det blev en del af fortællingen om vores andet VM-guld, hvilket var fuldstændig vanvittigt,« siger Henrik Møllgaard.

Det var i kvartfinalen, Danmark mødte egypterne. Et opgør, danskerne vandt efter en håndboldkamp, der nok sendte de fleste helt ud på kanten af stolen.

Den ordinære spilletid endte uafgjort. Så ventede der forlænget spilletid, et rødt kort til Mikkel Hansen for usportslig opførsel, straffekast til Egypten, endnu en omgang forlænget spilletid og til sidst en straffekastkonkurrence, som danskerne vandt.

Egypten fik et straffekast i de døende sekunder af første omgang forlænget spilletid under kvartfinalen ved VM i 2021. De scorede, og så var det forlænget endnu en gang. 
Egypten fik et straffekast i de døende sekunder af første omgang forlænget spilletid under kvartfinalen ved VM i 2021. De scorede, og så var det forlænget endnu en gang.  Foto: Mohamed Abd El Ghany / POOL
Vis mere

»Der har været rigtig mange sjove kampe og fede kampe for mig, der har været ekstraordinære eller har flyttet et eller andet, men denne her står og banker helt alene, for den blev så afgørende for både turneringen, og hele dramaet kan ikke laves vildere,« fortæller Henrik Møllgaard.

Pulsen var høj, men det var egentlig nemt nok at stå i, fordi de var så fokuserede.

»Jeg ved, Mikkel der sad i hjørnet til sidst med rødt kort ... det er ikke til at holde ud ikke at kunne gøre noget og bare gerne ville hjælpe. Det er også lettere at stå inde på banen og tabe end at sidde ude og ikke kunne bidrage,« husker han og fortsætter:

»Det var faktisk ikke så svært at være i, men helt vanvittigt at se efterfølgende, for det var så små ting, der både kunne have afgjort det til vores fordel tidligere, så vi aldrig havde fået den fantastiske historie, men der var masser af muligheder for at ryge ud på røv og albuer og bare måtte på flyet tidligt hjem, og så var vi gået glip af en kæmpe triumf,« fortæller Henrik Møllgaard.

Mandag aften er alt endnu en gang på spil mod Egypten i den sidste mellemrundekamp. Det er 'alt eller intet', slår Møllgaard fast.

»De kommer med alt, hvad de ejer og har. En førsteplads i puljen er lige så vigtig for dem som os i forhold til videre færd. Vi ved, Sverige har vundet deres mellemrunde, så dem undgår man på hjemmebane i en kvartfinale ved at vinde puljen, og det er da en fjer i hatten for begge hold. De er toptændte og har spillet vanvittigt flot. Vi ved godt, hvad der venter i forhold til fysik og intensitet, så vi skal virkelig være klar,« understreger landsholdsstjernen.