De fleste børn bliver født med et par få dun på hovedet. Men sådan er det ikke for britiske Junior Cox-Noon. Den nu ni uger gamle dreng kom nemlig til verden med en gevaldig hårpragt. Det skriver flere britiske medier.

For to måneder siden fødte frisøren Chelsea Noon sit tredje barn. Til forskel fra hendes to første børn, havde hendes nyfødte søn masser af hår på hovedet. Barnet har så meget hår, at det må føntørres. For at spare tid har den nybagte mor prøvet at give sin søn en kasket eller hue på, men det vil han ikke være med til og viser sin utilfredshed ved at begynde at græde, skriver Daily Mail.

Derfor er 32-årige Chelsea Noon nødt til at føntørre sønnens hår, når de skal ud ad døren og på indkøb. En tur i supermarkedet plejede at tage den lille familie 40 minutter, men efter lille Junior gang på gang stjæler billedet mellem hylderne med mælk og æg, tager indkøbsturene nu to timer. Nysgerrige sjæle stopper nemlig hele tiden familien.

Jordemødrene fortalte efter fødslen, at Juniors hår nok ville falde af. Men det er ikke sket.

»Alle jordemødrene og sundhedsplejerskerne sagde, at det ville falde af, fordi babyers hår normalt falder af, når de gnider deres baghoved mod barnesengen. Men han har ikke tabt noget, og det er groet,« fortæller Chelsea Noon.

Under graviditeten led moren Chelsea gevaldigt af halsbrand, og det viser sig nu, at Juniors hår måske har noget med sagen at gøre. Ifølge en 10 år gammel undersøgelse fra det amerikanske John Hopkins University er der en forbindelse mellem halsbrand hos gravide og fødsler af babyer med meget hår.

I undersøgelsen fulgte forskerne 64 gravide kvinder. Ud af de 28 kvinder som meldte moderat til voldsom halsbrand, fik 23 af disse kvinder spædbørn med en hårpragt, der enten var gennemsnitlig eller over gennemsnittet. Omvendt fik 10 ud af 12 kvinder, som ikke oplevede halsbrand under graviditeten, spædbørn med intet eller meget lidt hår. Forskerne mener, at årsagen er den høje mængde østrogen som gravide kvinder producerer, og som også kan forårsage halsbrande. Østrogenet menes i den forbindelse også at have indflydelse på fostrets produktion af hår.