To engelske kran-arbejdere kom for sent på arbejde for første gang i flere år - og undveg døden med få minutter.

Ordene 'guddommelig indgriben' og 'mirakel' er blevet hyppigt anvendt af Richard Moule og Nick Biagioni de sidste 24 timer.

De to engelske kran-arbejdere skulle nemlig have mødt kl. 7.00 onsdag morgen for at påbegynde dagens arbejde på toppen af den kran, som kl. 8.00 blev ramt af en vildfaren helikopter, der efterfølgende styrtede til jorden og skabte kaos i Londons gader.

BRITAIN-AVIATION-ACCIDENT

Richard Moule forklarer, hvordan han skulle have mødt kl. 7.00, men at først kom på arbejde kl. 7.45, da han og konen for en sjælden gangs skyld havde sovet over sig.

- Det er første gangm jeg er kommet for sent, siden jeg startede i det her job for tre år siden. Jeg sov bare over mig. Kald det guddommelig indgriben, hvis du vil. Jeg kørte ind på arbejde på min motorcykel og var der omkring kl. 7.45. Jeg var nede i kælderen og gjorde klar til at gå op i kranen, da det skete, fortæller en rystet Richard Moule og fortsætter:

- Jeg hørte ikke en gang eksplosionen. Jeg opdagede først, hvad der var sket, da alarmen gik i gang og folk begyndte at blive evakueret. Det første jeg gjorde, var at ringe til min kone Stephanie og sige: 'Du hører nok om det her, men jeg har det fint.' Hun gav mig et kæmpe kram, da jeg kom hjem, siger Richard Moule til Daily Mail.

Den beskadigede kran i Vauxhall i London, hvor de to kranførere burde have siddet, da helikopteren stødte ind i den.
Den beskadigede kran i Vauxhall i London, hvor de to kranførere burde have siddet, da helikopteren stødte ind i den. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

Også Richard Moules daglige samarbejdspartner på toppen af kranen Nick Biagioni havde valgt den helt rigtige dag at komme for sent på. Han var stået en smule senere op end sin kollega og var derfor først på vej på arbejde, da helikopteren fløj ind i kranen og 'skar igennem den, som var den et stykke papir', som engelsk politi har udtrykt det.

Nick Biagioni var i gang med at parkere sin motorcykel, da helikopteren ramte kranen.

- Han sov over sig, hvilket han aldrig gør, så han kom for sent på arbejde. Jeg takker bare hans skytsengel, siger Nick Biagionnis kone Leanna, der blandt andet peger på, at deres tre små børn plejer at gøre deres til, at deres far kommer op til tiden.

Det voldsomme helikopterstyrt kostede piloten livet, ligesom to tilfældige mennesker på gaden også har mistet livet. Yderligere 11 forbipasserende blev såret.