Søndag strømmede massevis af hunde og deres ejere til den 8. udgave af »Surf City Surf Dog«. Her skulle de dygtigste surfer-hunde kåres i fire forskellige kategorier.

Med sand mellem poterne gjorde hundene på Huntington Dog Beach, Los Angeles, sig klar til at vise deres evner på surfboards. De firbenede konkurrenter var inddelt i fire forskellige vægtklasser. Derudover kunne en særligt dygtig vovse også vinde »Shredder«-prisen. Denne pris går altid til en deltager, der kan vise variation - heriblandt længden af deres surf-tur og deres selvtillid på brættet.

Ivan Moreira tilbragte solskinsdagen på stranden med sin brazilianske labrador Bono. Makkerparret havde rejst hele vejen fra Rio de Janeiro i Brasilien for at deltage i konkurrencen.

»For mig handler det hele om, at have det sjovt med min bedste ven, Bono (hans hund, red.). Det er dejligt at være i denne atmosfære, hvor alle elsker hunde lige så meget som mig. Det er også skønt at dele denne følelse med alle andre surfer-hunde,« fortæller Moreira, der nu har deltaget med Bono tre år i træk.

Bono og Moreira endte da også med at surfe det eftertragtede »Shredder«-trofæ hjem. Som man kan se i videoen, havde Bono nemlig en særdeles flot balance og selvsikkerhed på surfboardet.

Højere bølger end tidligere

I år måtte hundene finde ekstra mod frem, da bølgerne var højere, end de før har været under »Surf City Surf Dog«. Hundene klarede sig flot gennem de store bølger, selvom en del flere end sædvanligt måtte hundesvømme sig i land.

En lokalbeboer, Katie, fortæller, at hun nød konkurrencen og alle hundene.

»Det var en fantastisk begivenhed. Dette er min første gang som deltager. Jeg var rigtig glad for at se alle deltagerne og deres hunde, og det var skønt at se deres venner støtte dem,« fortæller hun.