Den krigsforbryderanklagede Ratko Mladic, der blev anholdt i den serbiske landsby Lazarevo 26. maj, boede i et totalt mørkelagt hus under usle forhold.

Den 69-årige bosnisk-serbiske eksgeneral Ratko Mladic var kridhvid i ansigtet og måtte knibe øjnene sammen, da han blev anholdt af specialstyrker torsdag.

Ifølge den norske avis VG fortæller vidner til arrestationen, at han lignede en person, der ikke havde set dagslys i flere måneder.

Persiennerne i huset, hvor Mladic gemte sig, var sænket både dag og nat, porten var altid lukket, og naboerne så aldrig aktivitet i eller omkring huset, oplyser VG. Faktisk troede mange, at bygningen på den lille serbiske sidegade stod tom.

Inde i huset var en dårlig lugt gennemtrængende, og væggene var fugtige. Rod og tøj lå spredt rundt i huset, og en halv pizza var efterladt på stuebordet.

Mladic er ved FN-domstolen i Haag anklaget for folkemord og andre forbrydelser mod menneskeheden under krigen i Bosnien fra 1992 til 1995.

Han anklages blandt andet for at stå bag en massakre i byen Srebrenica i 1995, hvor 8100 mænd og drenge blev myrdet. En krigsforbrydelse, der siden er blevet kaldt Europas værste folkedrab siden anden verdenskrig - og har givet Mladic navnet 'Slagteren fra Sreberenica'.