Ved du mere om sagen? Så skriv til os på 1929@bt.dk eller send en besked på Facebook HER.

Den danske præst, der er politianmeldt for angivelige seksuelle krænkelser i Danmark og USA, har fået inddraget en masse elektronik i dag. Politiet mener, der kan være bevismateriale på udstyret.

ORLANDO. Klokken 11 amerikansk tid bankede politiet på hos en omstridt dansk præst, der bor i Orlando-området i Florida. Manden er politianmeldt for angiveligt at have begået seksuelle krænkelser i Danmark og USA.

Med sig havde politiet en ransagningskendelse til at hente elektronisk udstyr på adressen. Det fortæller Dave Vernon, der er den ansvarlige efterforsker på sagen.

»Dommeren mente, at der var begrundet mulighed for at finde beviser på de elektronisk enheder, så han gav os autoriteten til at gennemføre ransagningen. Det er et stort skridt i efterforskningen,« siger han.

Berlingske er taget til USA for at opsøge den danske frikirkepræst, der er blevet anmeldt til dansk politi for i otte tilfælde at have forgrebet sig på børn og unge helt ned til 13-årsalderen. Samtidig efterforskes han ligeledes for to påståede overgreb i Florida.

I sin besiddelse har politiet nu 12 enheder. Heraf er der tre computere, adskillige telefoner og en række andet elektronisk udstyr, der kan lagre data.

»Vi har af gode grunde ikke haft mulighed for at undersøge det endnu,« siger Dave Vernon.

Nok har man det elektroniske udstyr i sin besiddelse nu. Men herfra skal Vernon også bede en dommer om tilladelse til rent faktisk at åbne hver og en af dem.

Vernon vurderer, at det realistisk set vil tage nogle dage at gennemgå alt udstyret, hvis de får tilladelsen til at gøre det.