Politibetjente, der er i gang med at undersøge et af Thailands største templer i jagten på en tidligere abbed, har opdaget en tunnel under templet for sekten Dhammakaya.

Det er andendagen, og tusinder af politifolk og soldater er involveret i jagten på den 72-årige munk Phra Dhammachayo, som menes at skjule sig på det 4 kvadratkilometer store tempel, Wat Dhammakaya, uden for Bangkok, skriver channelnewsasia.

Den tidligere abbed grundlagde en version af Buddistordenen i 1970 og har ledet den lige siden. Han beskyldes for hvidvaskning af penge og at have modtaget 230 millioner danske kroner fra den nu fængslede ejer af en kooperativ bank.

Politifolkene fandt torsdag en 1,5 km lang tunnel, der splitter sig i to dele, gravet ud under det UFO-lignende tempel. De mistænker, at den forsvunde munk på et tidspunkt har gemt sig i tunnelen.

»Den har kun én indgang, men tunnellen går ikke uden for templet,« siger politioberst Worranen Srilum, der er vicetalsmand for specialkorpset DSI.

Politiet undersøgte også en sygeseng, der blev brugt af den tidligere abbed. Men i stedet for en mand fandt de en bunke puder, der var arrangeret som en sovende person.

Politifolkene er endnu ikke stødt på munken Phra Dhammachayo, men de er overbevist om, at han befinder sig inde på det enorme tempelområde.

Munkene siger, af eks-abbeden er uskyldig, og de nægter at kende hans opholdssted.

Phra Dhammakaya-sekten har længe stået for skud. Kritikere beskylder templet for at promovere en 'betal din vej til nirvana'-filosofi.