Det endte endnu engang i en omgang armlægning med pressen, da den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag holdt sit første solo pressemøde.

Umiddelbart var anledning til pressemødet, at Trump skulle annoncere, at Alexander Acosta, som pt. er dekan ved Floridas internationale universitet, er præsidentens bud på en ny arbejdsminister, efter at fastfood-direktøren Andrew Puzder, som var Trumps første valg, har trukket sig på grund af massiv republikansk modstand.

Men mødet udviklede sig dog hurtigt til et angreb på de »uærlige medier,« som Trump følte det nødvendigt at forsvare sig imod: »Når jeg åbner avisen, ser jeg historier om kaos,« sagde Trump.

»Det er præcis modsat. Denne administration fungerer som en finjusteret maskine, selv om jeg ikke har fået mit kabinet godkendt.«

»Pressen er blevet så uhæderlig, at vi gør det amerikanske folk en kæmpe bjørnetjeneste, hvis ikke vi snakker om det. Pressen er ude af kontrol,« fortsatte Trump.

Vanen tro indeholdt Trumps optræden hårde vendinger som: »Rusland er fake news,« forstået på den måde, at Trumps tætte forhold til Putin skulle være opdigtet af medierne.

Ifølge Trump er realiteterne, at Putin som alle mulige andre statsoverhoveder har ringet to gange for at lykønske ham efter henholdsvis valgsejren og præsidentindsættelsen.

Under mundhuggerierne med journalisterne fik Trump bl.a. også sagt at han »er den mindst racistiske person i verden.«

»I morgen skriver de, at Donald Trump rablede til pressekonferencen, men jeg rabler ikke, jeg fortæller jer bare, I er bare uhæderlige mennesker,« sagde Donald Trump, der i øvrigt gjorde et stort nummer ud af, at en spørgende journalist havde det samme efternavn, Acosta, et ganske normalt spansk navn, som den nye arbejdsministerkandidat.

Donald Trump ved torsdagens pressemøde. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
Donald Trump ved torsdagens pressemøde. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Foto: KEVIN LAMARQUE
Vis mere